IKEA gaat elektrisch thuisbezorgen in Amsterdam

In 2025 moeten alle leveringen van IKEA aan huis wereldwijd gebeuren zonder uitstoot van schadelijke stoffen. “We dagen onszelf uit en inspireren anderen om samen de verandering te bereiken die de planeet nodig heeft. Voor ons is het cruciaal dat onze onderneming duurzaam is. Daarom zetten we nu versneld in op de transitie naar het gebruik van elektrische voertuigen”, aldus IKEA Jesper Brodin.

,,We willen voorop lopen bij het schoner maken van de lucht in de stadscentra’’, zegt Alberic Pater, manager duurzaamheid van Ikea Nederland in de Telegraaf.

Nulemissie voor thuisleveringen is een belangrijke stap voor IKEA om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs en in 2030 klimaatneutraal te kunnen opereren. IKEA wil ook aan haar klanten laten zien dat duurzame levering mogelijk is. IKEA wil in Zweden al in 2025 een 100 procent emissievrije thuisbezorging hebben.

IKEA heeft als doel dat er in 2020 bij alle IKEA vestigingen laadpunten zijn en het bedrijf wil ook naar gehalveerde emissies voor werknemers- en klantreizen in 2030.

Share Button