IAF werkt aan wereldwijd raamwerk voor verantwoord ondernemen

Tijdens de algemene ledenvergadering van de IAF (International Apparel Federation) die op 23 september werd gehouden in Shanghai-Kunshan (China), liet IAF voorzitter Harry van Dalfsen weten dat zijn federatie intensief werkt aan een wereldwijd raamwerk voor verantwoord ondernemen voor de kledingindustrie. Dit raamwerk dient als gekoppeld te zijn aan de Ruggie guiding principles van de Verenigde Naties. De IAF is voorvechter van wereldwijde samenwerking en dit is bovenal duidelijk in Bangladesh volgens Van Dalfsen. Gestuurd door haar ‘Global Responsibility Commitee’ helpt de IAF een brug te slaan tussen het voornamelijk Europese Accoord brand- en bouwveiligheid in Bangladsh en de Amerikaanse Alliance voor Bangladesh. 

Met nationale kleding en textiel verenigingen en individuele bedrijven in meer dan 40 landen als lid vertegenwoordigt de IAF meer dan 250 kleding bedrijven. Via de IAF hebben bedrijven en de brancheorganisaties die ze vertegenwoordigen een sterke stem in internationale coalities zoals de SAC en het Accoord in Bangladesh. 

Tijdens de algemene ledenvergadering werd ook een nieuw programma van het opleiding committee van de IAF gepresenteerd, inclusief de IAF Student Award, bedoeld om een brug te slaan tussen bedrijven en opleidingen. Het programma voorziet in een nauwere samenwerking tussen de IAF en IFFTI, de Internationale federatie van fashion technology institutes. 

Bovendien werd het ledenvoordeel programma van de IAF gepresenteerd, om te beginnen met een concept om logistieke kosten in de supply chain te verminderen. 

Tenslotte werd de heer Rahul Mehta, voorzitter van de Clothing Manufacturers Association of India (CMAI) gekozen tot vice-president van de IAF. Carlos Botero, directeur van Inexmoda (Colombia) werd genomineerd als lid van IAF’s executive committee. 
Medellin (Colombia) is nu definitief gekozen als locatie voor de 30e IAF World Fashion Convention (29 september tot 1 oktober, 2014). 

Share Button