Vandaag onthult HP Inc. het HP Amplify™ Impact, een partnerbeoordelings-, resource- en trainingsprogramma dat voor het eerst in de sector wordt toegepast. Het programma is gericht op het stimuleren van betekenisvolle veranderingen binnen de drie pijlers van HP’s Sustainable: planeet, waarin klimaatverandering centraal staat; mensen, met de nadruk op mensenrechten en sociale rechtvaardigheid; en gemeenschap, met een focus op het overbruggen van de digitale kloof. Partners die zich aansluiten bij het HP Amplify Impact-programma werken samen met HP om hun eigen werkwijze te evalueren en maken tegelijkertijd gebruik van de uitgebreide investeringen en initiatieven van HP.

“Ons doel is om samen met onze partners een meer circulaire en koolstofarme economie te stimuleren, een meer diverse, inclusieve en rechtvaardige supply chain te creëren en de vitaliteit en veerkracht van lokale gemeenschappen te verbeteren”, aldus Christoph Schell, HP Chief Commercial Officer. “De kracht en reikwijdte van ons ecosysteem zijn substantieel en door onze partners te betrekken bij doelstellingen kunnen we samenwerken aan een duurzamere en rechtvaardigere wereld.”

Het opzetten van een verantwoordelijk ecosysteem

Het HP Amplify Impact programma helpt partners om ambitieuze langetermijndoelen te stellen om zo een positieve impact te realiseren. Tegen 2025 wil HP minstens de helft van zijn HP Amplify-partners betrekken bij het vrijwillige Impact-programma. Deelnemers zullen worden erkend via certificering en een jaarlijks prijzenprogramma. De missie van het programma is om binnen de gehele IT-industrie verantwoordelijkheid te stimuleren voor de volgende belangrijke pijlers:

  • Planeet: Streven naar een koolstofvrije, volledig duurzame circulaire economie en tegelijkertijd het meest duurzame portfolio creëren op het gebied van technologie, diensten en oplossingen.
  • Mensen: Mensen de kans geven om zich te ontplooien en een diverse, rechtvaardige en inclusieve (DE&I) cultuur bevorderen door middel van initiatieven zoals de HP Racial Equality and Social Justice Task Force.
  • Gemeenschap: Samenbrengen van gemeenschappen door de kracht van technologie. Help de digitale kloof te dichten die velen de toegang ontzegt tot onderwijs, werkgelegenheid en gezondheidszorg die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Duurzame impact: een zakelijke verplichting

Zoals blijkt uit HP’s jaarlijkse Sustainable Impact Report, is een commitment voor duurzame impact vanuit organisaties noodzakelijk, ook voor hun eigen omzet. HP’s duurzame impact heeft in 2020 bijgedragen aan meer dan 1 miljard dollar aan nieuwe omzet binnen te halen1 – een bewijs van de prestatiegerichte en doelgerichte cultuur die het HP-ecosysteem en de wereldwijde partnergemeenschap verenigt. Het weerspiegelt ook de veranderende rol van bedrijven in de samenleving. HP wil zowel waarde creëren voor zijn aandeelhouders als een betere toekomst opbouwen voor alle belanghebbenden. HP werkt al tientallen jaren aan duurzaamheidsdoelstellingen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het bedrijf wordt dan ook erkend als één van de meest duurzame bedrijven ter wereld en is bij uitstek geschikt om de HP Amplify partnergemeenschap te ondersteunen met de middelen die hiervoor nodig zijn. HP kan de mogelijke tekortkomingen identificeren en de nodige begeleiding bieden zodat de partnerdoelstellingen kunnen worden bereikt.

Een veerkrachtig pad voor HP Amplify partners

Alle HP Amplify partners hebben toegang tot de toonaangevende Sustainable Impact middelen van HP, ongeacht de fase waarin zij zich bevinden op hun weg naar een duurzamere wereld. HP zal alle HP Amplify-partners toegang bieden tot trainingen, salestools en marketingmiddelen en daarnaast ook toegang verlenen aan HP’s Sustainability & Compliance Centre (SCC), HP Life en HP Planet Partners. Daarnaast zal HP nauw samenwerken met partners uit bepaalde landen bij de start van twee verschillende trajecten:

  • Catalyst Partners: Catalyst Partners zullen de HP Amplify Impact eed afleggen, deelnemen aan een duurzaamheidsevaluatie en hun verkoopkansen rapporteren. De allereerste implementatie betreft 19 landen: Verenigde Staten, Colombia, Brazilië, Mexico, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Filippijnen, India, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Zuid-Afrika en Australië.
  • Changemaker Partners: De Changemaker track is geoptimaliseerd om partners te helpen die nog geen duurzaamheidsplan hebben en willen investeren in het duurzaamheidstraject. HP zal nauw samenwerken met Changemaker Partners en hen ondersteunen bij de ontwikkeling van een duurzaamheidsplan voor de lange termijn. Hierdoor kunnen ze worden erkend als een bedrijf dat zich richt op het creëren van betekenisvolle verandering. De allereerste implementatie betreft 7 landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Australië en een select aantal partners in de Verenigde Staten. Andere landen volgen snel.