Het is een zeer goede week geweest voor Hoogendoorn Growth Management. Na het winnen van de Smart Proces Control award op het HillenraadTECH50 evenement, stond er alweer een nieuwe mijlpaal voor de deur. Dit keer op het gebied van duurzaamheid. Een onderwerp waar het bedrijf elke dag hard aan werkt. Tijdens de handelsreceptie van de Nederlandse handelsmissie naar Dubai, ontving Hoogendoorn het duurzaamheidscertificaat Global Sustainable Enterprise System – LEADER IN SUSTAINABILITY RATINGS & CORPORATE GOVERNANCE. Het bedrijf behaalde een A-waardering voor duurzaamheid. En dit resultaat toont aan dat het Environmental, Social, and Governance (ESG) beleid een belangrijke rol speelt binnen de onderneming.

 Hoogendoorn heeft dit certificaat behaald op basis van 5 pijlers van duurzaamheid:

– MVO (afgestemd op ISO 26000)
– Duurzaam inkopen (afgestemd op ISO 20400)
– CO2 & CO2 reductie (conform ISO 50001)
– Gezondheid & Veiligheid (conform ISO 45001)
– Circulaire economie (afgestemd op BS 8001)

Angela Barendregt, Project Manager International Business & Strategy en Fouad Ababou, Area Sales Manager van Hoogendoorn, waren eerder deze week ook aanwezig bij de livestream van het Transparency House – Powered by GSES-System & Data-for-Good, editie Expo 2020 Dubai in het Nederlands Paviljoen. Tijdens deze livestream, waar Angela ook optrad als co-host, legden zij aan de wereld uit waar Hoogendoorn Growth Management voor staat op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het doel van het Transparency House is om meer bewust te worden dat we zuiniger moeten zijn op onze aarde. Niet alleen voor de huidige generatie, maar vooral ook voor de generaties die nog volgen. Met het nieuwe IIVO systeem, de slimste procescomputer die ze ooit hebben gebouwd, heeft Hoogendoorn grote stappen gezet om hieraan bij te dragen. Met dit nieuwe systeem kan een teler waar ook ter wereld het gebruik van alle natuurlijke energiebronnen terugdringen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het gewas.

Angela Barendregt: “Duurzaamheid, transparantie en baanbrekende innovaties, zijn de gouden medaille voor de toekomst. Ik ben er dan ook trots op dat Hoogendoorn een A-waardering heeft ontvangen van GSES. Daarnaast produceren we volgens de Hillenraad de meest duurzame en innovatieve procescomputer van de wereld.”

Area Sales Manager Fouad Ababou richt zich vooral op projecten in het Midden-Oosten. Hij is bijzonder trots dat Hoogendoorn, samen met haar partners en de lokale telers, de tuinbouw in deze regio kan verbeteren. Hij legt uit: “Ik ben er trots op dat we telers in deze regio kunnen helpen met slimme procesautomatisering, zodat zij op een duurzame manier en met software in hun taal kunnen telen.”