Het ontbijtmerk Holie introduceert deze week de allereerste krokante muesli met 0% toegevoegde suiker. Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar en de in hun ogen grootschalige misleidende claims binnen ontbijtgranen helpen hier niet aan mee. Zo bevat een gemiddelde Quaker Cruesli 15,25 gram suiker.

De drie varianten Holie “Crunchy Muesli” bevatten gemiddeld 3,8 gram suiker. Met deze laatste innovatie wil het merk nog meer mensen helpen om de dag goed te starten. Voor zichzelf én de planeet. Per aankoop van een product vergroent Holie namelijk 3,5m2 grond, een belangrijk onderdeel van de oplossing voor klimaatverandering. Zo ligt het bedrijf dit jaar op koers om 5,7 miljoen m2 grond te vergroenen, waarmee zij op termijn 8,3 miljoen kg/CO2 uit de lucht zullen halen. De nieuwe producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De breakfast challenger van Europa

Holie is sinds 2018 op een missie om mens en planeet weer gezond te maken. In korte tijd heeft het Amsterdamse merk zich gepositioneerd als dé uitdager binnen ontbijt. Met een granola, havermout en krokante muesli lijn heeft Holie inmiddels 12 producten bij de marktleider op het schap liggen. Alle producten hebben 0% toegevoegde suiker, zijn Nutri-score A en vegan. Sinds 2020 is Holie tevens een officiële B Corporation. Waarmee zij net als Tony Chocolonely, Patagonia en Dopper voldoen aan de hoogste standaarden van sociale, maatschappelijke en ecologische impact.

Merick Schoute, co-founder Holie: “Wij laten de gevestigde orde zien dat het anders kan. Met een kleurrijk en gezond ontbijt in een schap vol verborgen suikers staan wij op voor de gezondheid van mens en planeet.”