Woensdag 3 april viert de legendarische primatologe Jane Goodall haar 85ste verjaardag. En daarmee start niet alleen het Jane Goodall Jaar, maar ook de uitzonderlijke samenwerking tussen het Jane Goodall Instituut Nederland, Waste2Wear en Wehkamp.

De basis van deze samenwerking is de overtuiging dat alles met elkaar verbonden is. “Door ons samen in te zetten voor mens, dier en natuur kunnen we ons enige thuis, de aarde, leefbaar houden,” aldus het instituut.

“Door het verbinden van verschillende partijen met dezelfde waarden en gedachten over natuur- en klimaatproblematiek kunnen we ons ondernemerschap inzetten als een positieve en versterkende kracht. We stimuleren daarmee het geven van donaties en geven aandacht aan toekomstgerichte samenwerkingen, die een groot verschil kunnen maken”, stelt Monique Maissan, CEO van Waste2Wear. Het fascinerende levensverhaal van Jane Goodall, die uitgroeide tot de wereldwijd gerespecteerde redder, beschermer en kenner van chimpansees en de natuur waarin zij leven, is een inspiratiebron voor velen. “De kracht van deze bijzondere vrouw en de enorme impact van haar vele initiatieven zijn onnavolgbaar. Ik ben heel trots dat wij daar met Waste2Wear een steentje aan mogen bijdragen,” aldus Maissan na een persoonlijke kennismaking in mei 2018.

De samenwerking met Wehkamp wordt op 3 april gepresenteerd met T-shirts, waarop inspirerende quotes van Jane Goodall zijn geprint. Van elk verkocht shirt (gemaakt met gerecycled polyester van Waste2Wear) worden tien tot veertien plastic flesjes uit het milieu gered en gaat € 2,50 naar het Jane Goodall Instituut Nederland.

Daarnaast is Waste2Wear een tweede initiatief gestart: duurzame uniformen met een unieke insect werende finish voor de rangers en verzorgers in de natuurparken in Afrika, met als doel de kleding in de tweede helft van dit jaar te kunnen doneren.

Tijdens het evenement Van chimpansees tot wolf – Hoe beschermen we dieren in het wild tegen de mens? op Jane Goodalls 85ste verjaardag (woensdag 3 april in Pakhuis de Zwijger) geeft Niccy Kol een korte presentatie namens Waste2Wear.

De avond start om 20.00 uur en sluit af met een borrel, waarbij alle aanwezigen het glas heffen op de jarige én op de start van het Jane Goodall Jaar.

De quotes op de shirts:

  • DIFFERENCE: “What you do makes a difference and you have to decide what kind of difference you want to make” | Jane Goodall
  • FUTURE: “The small choices we make each day can lead to the kind of world that we all want for the future“ | Jane Goodall
  • HOPE: “I believe the only hope for mankind lies in the hands of our young people“ | Jane Goodall
  • SPEAK:“The least I can do is speak out for those who cannot speak for themselves”| Jane Goodall