Volgens Heemskerk kan een economische missie met ondernemers die bij de Groene Zaak zijn aangesloten laten zien dat Nederlandse bedrijven grote kennis hebben op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘Een economische missie met deze bedrijven laat zien dat aandacht voor MVO toekomstgericht is en daarom lonend is voor Nederlandse bedrijven,’ aldus de staatssecretaris.

De Groene Zaak is een nieuwe vereniging van ondernemingen in Nederland die de Nederlandse economie duurzamer willen maken.

Tijdens de bijeenkomst onderstreepte Heemskerk het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘MVO is een kwestie van zelfbehoud. En daarnaast is het ook een teken van slim en vernieuwend ondernemerschap. Nederland en Nederlandse bedrijven zullen er hard voor moeten werken om bij de internationale voorhoede te blijven,’ aldus Heemskerk. Volgens de staatssecretaris kan De Goene Zaak bij MVO en verduurzaming een voortrekkersrol vervullen.

Heemskerk was in januari 2010 met een economische missie in Panama. Daar tekenden dertig Nederlandse bedrijven een verklaring waarin staat dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen bij investeringen in Panama.