Op 7 februari 2016  hebben An Dams (Finance Director CWS-boco Benelux) en Arjan Bolink (Marketing Manager CWS Nederland) namens CWS, tijdens de finale van de Nationale Business Succes Award in Studio 21, de award “het groenste bedrijf van Nederland” in ontvangst mogen nemen. Nadat CWS al winnaar was geworden in de branche sanitaire producten, is deze prijs een bekroning op CWS’ missie om in de sanitaire hygiëne branche de meest innovatieve en duurzame serviceorganisatie te zijn.

De award en titel ‘Groenste onderneming 2015’ werd door jurylid Bernd Schneider (o.a. juryvoorzitter van het tv programma Het Beste Idee van Nederland), uitgereikt aan CWS Nederland. ‘CWS zorgt voor mens en milieu in 18 landen en loopt voor op de wetgeving. Als deel van de maatschappij zien zij het zowel als taak als plicht om economische, ecologische en sociale leefomstandigheden te bevorderen.’

De  “groene” succesfactoren waarmee CWS het verschil maakt

An Dams, CWS: ‘Sinds jaren is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een integraal onderdeel van ons business model. Onder het motto ‘Serving you – Serving nature’ voeren  wij van oudsher onze kernactiviteiten uit met grote verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en sociale aspecten. Trots ben ik op onze mensen. Zij maken immers het verschil in onze dienstverlening. Zij worden door onze afnemers gezien als een betrouwbare, vakkundige partner, die met hen meedenkt en probeert de beste oplossingen te bewerkstelligen. Ons businessmodel is al sinds de oprichting van CWS gebaseerd op het credo “Gebruik is beter dan bezit”. De circulaire economie is ons niet vreemd. Producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen worden gespaard.

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro. De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 13:55 uur.