GroenLinks opent meldpunt voor groene ondernemers

Groen ondernemen is een trend die niet meer te stuiten is. Dit kan ook niet anders, want grondstoffen en goedkope energie raken op. Een gezond bedrijf springt daar dus zuinig mee om. Maar de overheid zit bedrijven die willen omschakelen nog te vaak dwars. Met raar beleid. Met verouderde regels. Met onnodige bureaucratie. Daarom opent GroenLinks een meldpunt voor groene ondernemers: Voorrang voor groen.

Om in de Kamer en straks aan de onderhandelingstafel goed beslagen ten ijs te komen, hoor ik graag van u, de ondernemer, welke belemmeringen u ervaart om uw productie te vergroenen. Welke wet- en regelgeving staat u in de weg? Meld uw ideeen, klachten en wensen op onze site. Samen met een deskundige jury stel ik een top-tien samen, die voor GroenLinks een leidraad zal zijn bij haar politieke werk.

Het kabinet Rutte pretendeerde met haar Green Deals ruim baan te geven aan groene bedrijven. Maar het werd niet meer dan een groen sausje over een grijs kabinet. De teleurstelling bij ondernemers was groot. GroenLinks is een echte bondgenoot van groene ondernemers. Met koplopers in het bedrijfsleven wil ik de economie vergroenen. In alles wat de overheid doet, moet duurzaamheid voorop staan. Niets is economisch verstandig, wat ecologisch onverstandig is.

Via het meldpunt voor groene ondernemers krijgt u de kans om de agenda van GroenLinks mee te bepalen. Ik ben benieuwd naar uw verhaal!

Jolande Sap

Share Button