Travel Foundation Nederland (TFNL) zet zich in om natuur en cultuur op vakantiebestemmingen te behouden voor volgende generaties. Dat gebeurt samen met Nederlandse reisorganisaties en lokale ondernemers en gemeenschappen.

Reisorganisaties
Die reisorganisaties zijn: Askja Reizen, Buro Scandinavia, Oad Reizen, Sawadee Reizen, Sundio Group, TUI Nederland en Baobab Reizen.

Vakantiebeurs Voetafdruk
Met de eerste deelname aan de Vakantiebeurs wil TFNL duurzaam toerisme onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Niet dwingend met opgeheven vinger, maar speels en informatief. Bijvoorbeeld met de berekening van de Vakantiebeurs Voetafdruk.

Prikkelend
Door prikkelende vragen te beantwoorden over hun reisplannen ontdekken bezoekers hoe ‘groen’ de vakantie zal zijn. Vaak kunnen toeristen op eenvoudige wijze hun trip duurzamer maken. Bijvoorbeeld door meer met openbaar vervoer te reizen, de natuur niet aan te tasten, geen afval op straat te gooien, op energieverbruik te letten of een excursie te boeken bij lokale bedrijfjes en zo werkgelegenheid te stimuleren.

Projecten
Op de Vakantiebeurs-stand geeft TFNL met behulp van een animatie informatie over projecten die worden ondersteund. Bijvoorbeeld het opleiden van duik- en snorkelgidsen in Egypte en de Nederlandse Antillen, die ervoor kunnen zorgen dat het koraalrif behouden kan worden. Of het in Mexico afvalbewuster maken van hoteliers en toeristen, om de enorme afvalberg die het toerisme daar bedreigt, te verkleinen.

Groene Veer
Zoals elk jaar reikt vakblad Reisrevue Veren uit aan uitstekend presterende touroperators en andere reisaanbieders. Op initiatief van TFNL is een Groene Veer in het leven geroepen voor de reisorganisatie die op een opvallende, verrassende manier bijdraagt aan duurzaam toerisme.

Walvistoerisme
De inzendingen variëren van ‘verantwoord walvistoerisme’ tot hotels met ecolabels en van excursies naar fairtrade bedrijfjes tot vakanties in combinatie met vrijwilligerswerk. Bekendmaking van de winnaar is op de vakdag, dinsdag 13 januari 2009. Standnummer: E062 in Hal 7.