Ondernemers die duurzame initiatieven nemen, kunnen zich laten inspireren door reeds afgesloten Green Deals. Deze afspraken tussen Rijksoverheid en bedrijven zijn nu ingetekend op Google Maps. VNO-NCW en MKB-Nederland noemen dit een goed initiatief. De deals worden zo dichter bij ondernemers gebracht. Ondernemers zijn nu niet altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden. 

Aanjagers duurzame groei
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn voorstanders van Green Deals met de overheid. Want ‘door de economische kansen van verduurzaming te verzilveren wordt op ondernemende, innovatieve wijze bijgedragen aan het behalen van nationale en internationale energie- en klimaatdoelstellingen’, stellen de ondernemingsorganisaties.
Zij vinden dat de overheid ‘groene projecten’ in beginsel niet moet subsidiëren, maar vooral randvoorwaarden moet bieden voor opschaling van goede initiatieven. Ondernemers zijn immers de aanjagers van duurzame groei, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Steuntje in de rug
Dat ondernemers via Google Maps kunnen zien welke Green Deals in de buurt van hun bedrijf zijn afgesloten, noemen de ondernemingsorganisaties erg nuttig. Volgens hen kan de online kaart voor ondernemers, die al een duurzame ontwikkeling in gang hebben gezet, een steuntje in de rug zijn. Bedrijven kunnen zich namelijk zo makkelijker aansluiten bij een al bestaande Green Deal in de buurt, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. Ook kunnen zij natuurlijk een nieuwe deal aanvragen.

Naar de Google Maps-pagina