G-Star RAW is er trots op het eerste Nederlandse merk te zijn dat toetreedt tot ACT, een baanbrekende overeenkomst tussen 22 wereldwijde merken / retailers en de IndustriALL Global Union, een wereldwijde vakbond die vecht voor betere arbeidsomstandigheden en vakbondsrechten over de hele wereld.

Met de ondertekening van deze overeenkomst ondersteunt G-Star RAW een missie gericht op het transformeren van de kleding-, textiel- en schoenenindustrie en het bereiken van leefbaar loon voor werknemers. Het memorandum van overeenstemming dat het bedrijf heeft ondertekend, staat een voortdurende verplichting toe om ervoor te zorgen dat onze inkooppraktijken de betaling van leefbaar loon vergemakkelijken.

“Alle werknemers hebben recht op een eerlijk leefloon. Door de jaren heen hebben we geleerd dat om dit te bereiken, een toegewijde samenwerking binnen de industrie vereist is. Met het ACT-lidmaatschap kunnen we onze reis voortzetten en werken aan duurzame, impactvolle oplossingen om leefbare lonen te behalen ”- Sofie Schop, Director Sustainability bij G-Star RAW.