FrieslandCampina onderzoekt mogelijkheden bouw duurzame productielocatie voor zuivel

Koninklijke FrieslandCampina N.V. onderzoekt mogelijkheden voor de bouw van een duurzame en innovatieve productielocatie voor zuivel in Nederland. De productielocatie is bedoeld voor de verwerking van ledenmelk tot dagverse zuivelproducten, ingrediënten die worden gebruikt voor de productie van kinder- en ouderenvoeding, en voor de productie van kaas. Bij de ontwikkeling staan de nieuwste inzichten op het gebied van technologie en duurzaamheid centraal.

Met deze nieuwe locatie vergroot FrieslandCampina de flexibiliteit van zijn verwerkingscapaciteit in verband met de toenemende marktvraag naar speciale melkstromen en anticipeert het op de verwachte groei in de komende jaren. Vanwege de potentiële omvang van de nieuwe  productievoorziening, alsmede de gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid en techniek, wordt uitgegaan van nieuwbouw.

De melk die zal worden verwerkt is afkomstig van de leden-melkveehouders van FrieslandCampina. De zuivelproducten en ingrediënten zullen worden verkocht aan onder meer internationale klanten. Financiële details en informatie over het aantal werknemers worden niet bekendgemaakt.

Share Button