Om een voortdurende aandacht op dit gebied te garanderen heeft Fortis een nieuwe groepsbrede functie in het leven geroepen, die rechtstreeks rapporteert aan de deputy CEO Herman Verwilst. Deze functie omvat, onder meer, duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘We willen op een verantwoorde manier groeien,’ verduidelijkt Herman Verwilst. ‘Ons groeitraject moet rekening houden met alle belanghebbenden, inclusief de gemeenschap waarin we werken. Onze businesses zijn volop bezig met de implementatie van hun groeiplannen. Nu moeten we ook onze inspanningen vergroten op het gebied van duurzame ontwikkeling en verantwoord ondernemen om op die manier op de steun van alle belanghebbenden voor onze ambities te kunnen blijven bouwen.

Eric Bouwmeester heeft de afdeling Corporate Communications succesvol geleid sinds begin 2004. Door zijn deskundigheid inzake duurzame ontwikkeling en verantwoord ondernemen, is hij het best geplaatst om, in deze nieuwe en toegewijde rol, onze doelstellingen te realiseren.’ De opvolger van Eric Bouwmeester wordt binnen afzienbare tijd bekendgemaakt.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (30/11/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten.