Op 8 november werd al een aanmoedings-Fairtrade-Award uitgereikt aan supermarkt COOP aan de Hof van Delftlaan. Die COOP verkoopt per m2 de meeste Fairtrade producten in Delft.

Een van de manieren om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen is het nemen van verantwoordelijkheid voor eerlijke en verantwoorde productie van goederen over de gehele productieketen. Voor supermarkten komt dat vaak neer om de verkoop van ‘eerlijke’ producten zoals koffie, fruit en chocola. De verkoop hiervan wil COS, samen met de werkgroep ‘Delft Fairtrade gemeente’, stimuleren.

MVO kan ook betekenen dat er Max Havelaar koffie geschonken wordt in de kantine, personeel duurzame werkkleding draagt of relatiegeschenken en kerstpakketten ingekocht worden bij bijvoorbeeld de wereldwinkels.

COS laat het niet bij het versturen van de pakketten. Zij gaat ook in gesprek met de supermarkten en wil hen graag in contact brengen met leveranciers en deskundige organisaties op het gebied van MVO. Daarnaast denkt zij graag met de winkels mee over het organiseren van proeverijen en personeelsuitjes en biedt ze ondersteuning en advies bij het opzetten van een eigen ontwikkelingsproject.