Fairphone, de Nederlandse sociale onderneming die een markt ontwikkeld voor ethische smartphones, start op 1 november 2021 met de verkoop van haar nieuwste audioaccessoire, de Fairphone True Wireless Stereo (TWS)-oordopjes. De TWS-oordopjes zijn gemaakt van 30% gerecycled plastic, Fairtrade-goud in de toeleveringsketen en een langere levensduur van de batterij.

Met behulp van lessen uit het ontwikkelen en produceren van smartphones, gebruikte Fairphone zijn kennis van gerecyclede kunststoffen om ervoor te zorgen dat zowel het oplaadetui als de oordopjes 30% gerecycled plastic bevatten. Het bedrijf gebruikte zijn expertise ook om Fairtrade-gecertificeerd goud op te nemen in de toeleveringsketen van de TWS-oordopjes.

“Draadloze oordopjes zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn een van de best verkochte oortelefoontypes ter wereld. We wilden onze missie voor eerlijkere elektronica uitbreiden met een nieuw product in ons portfolio en dit op de markt brengen met een Fairphone-twist: een lange levensduur en eerlijkere materialen. Het zal het ook mogelijk maken voor mensen met een perfect werkende telefoon om deel te nemen aan de Fairphone-familie van eerlijkere consumentenelektronica zonder onnodig een nieuwe telefoon te kopen. Net als de Fairphone 1 zijn onze True Wireless-oordopjes onze eerste stap in een nieuw segment”, zegt Leon Boshuizen, commercieel directeur bij Fairphone.

Een lange levensduur is nooit een bijzaak bij Fairphone en met de TWS-oordopjes stond het voorop in de geest van het bedrijf. Fairphone heeft een van de grootste problemen met TWS-oordopjes aangepakt: een korte levensduur van de batterij. Door de oplaadsnelheid van zowel de oplaadcase als de oordopjes aan te passen, kon Fairphone de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen, waardoor gebruikers een ongeëvenaarde batterijduur kregen. De oplaadcase heeft een USB Type-C aansluiting, vergelijkbaar met Fairphone 3 en 4 die dezelfde oplaadkabel gebruiken.

Fairphone TWS-oordopjes bieden gebruikers een meeslepende luisterervaring, met superieure, uitgebalanceerde geluidskwaliteit en actieve ruisonderdrukking om ongewenst geluid te blokkeren, samen met twee microfoons in elke oordop om omgevingsgeluid te detecteren. De oordopjes hebben ook in-ear-detectie, een gebruiksvriendelijke functie waarmee gebruikers kunnen stoppen met het afspelen van een nummer als ze hun oortelefoons verwijderen.

Belangrijkste kenmerken

  • 30% gerecycled plastic in de oplaadcase en oordopjes
  • Fairtrade gecertificeerd goud in de toeleveringsketen
  • Langere levensduur van de batterij
  • Oplaadetui met USB Type-C-aansluiting
  • In-ear detectie
  • Hybride actieve ruisonderdrukking (ANC)
  • Waterdicht tarief IPX4
  • Bluetooth V5.2

Fairphone True Wireless-oordopjes zijn vanaf 1 november 2021 verkrijgbaar op de website van Fairphone voor € 99,95.