Bedrijven die in 2019 en/of 2020 uitblonken in energiebesparing en duurzaam opwekken van energie maken kans op de EZK Energy Award. Inschrijven kan tot en met 19 november 2020.

De aanmeldingen worden beoordeeld door een vierkoppige jury. De jury nomineert vervolgens 3 bedrijven. De winnaar ontvangt naast de award, een geldbedrag van € 25.000 en krijgt positieve aandacht via (sociale) media en op het EZK evenement in 2021.

Energie besparen met duurzame innovatie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt de prijs beschikbaar. “Met het uitreiken van de award willen we laten zien wat er nu allemaal mogelijk is qua techniek en innovatie waarmee je als bedrijf energie kunt besparen“, aldus juryvoorzitter Esther Pijs. Het bekendmaken van de winnaar en de feestelijke uitreiking vinden plaats op 28 januari 2021 tijdens het EZK evenement: ‘Partners in energieuitdagingen’.

Wat is de prijs?

De EZK Energy Award Bedrijven 2020 bestaat uit:

  • een geldbedrag van € 25.000 (netto)
  • positieve aandacht via het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen, dat aandacht zal krijgen in verschillende nieuwsuitingen
  • een VIP-lunch tijdens het (online) EZK-evenement*
  • een bedrijfsbezoek door (een delegatie namens) de minister van EZK*

* volgens de coronamaatregelen en RIVM-richtlijnen

Jury

De jury bestaat uit:

  • Esther Pijs, directeur Warmte & Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (juryvoorzitter)
  • Teun Bokhoven, voorzitter TKI Urban Energy en voorzitter NVDE
  • Anwar Osseyran, hoogleraar Universiteit van Amsterdam
  • Ruben Vlaander, directeur Omgevingsdienst Regio Arnhem

EZK Energy Award Bedrijven 2019

Winnaar van de EZK Energy Award Bedrijven 2019 was Hotel Four Elements Hotel Amsterdam (voorheen Hotel Breeze). De andere 2 genomineerden waren Koninklijke Vopak en Bosch Beton. Winnaar van de EZK Energy Award Gemeenten 2019 is Oostzaan geworden.

Meer weten?

Alle informatie en aanmeldmogelijkheid zijn te vinden op de pagina EZK Energy Award Bedrijven 2020.