Webinar ‘Waarom verplichte duurzaamheidsrapportage relevant is voor alle ondernemingen’

Wanneer

08/06/2022    
16:00 - 17:00

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Webinar ‘Waarom verplichte duurzaamheidsrapportage relevant is voor alle ondernemingen’

De Europese Commissie publiceerde in 2021 een voorstel voor een EU-richtlijn duurzaamheidsrapportages (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD). Naar verwachting zal deze CSRD op korte termijn definitief worden. De CSRD verplicht duizenden ondernemingen tot duurzaamheidsrapportage. Aan de EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) is verzocht om European Sustainability Reporting Standards (ESRS) te ontwikkelen, waarvan de eerste voorstellen onlangs zijn gepubliceerd. Deze toekomstige regelgeving zal naar verwachting grote effecten hebben op vele ondernemingen.

Programma

Deskundigen van de Sociaal-Economische Raad en de Raad voor de Jaarverslaggeving gaan in op de CSRD en ESRS op vragen als:

  • Wat is de CSRD?
  • Wat zijn de voorstellen voor ESRS, wat is het doel en hoe past dit in het grotere plaatje van EU-wetgeving & internationale ontwikkelingen?
  • Waarom het belangrijk?
  • Hoe helpt het ondernemingen om zich voor te bereiden op de toekomst in bredere zin (niet alleen vanuit wetgevingsperspectief)?

De CSRD en de ESRS lichten we toe vanuit verschillende perspectieven en gebruikers. Ook delen we tips over het vinden van de juiste informatie en het opzetten van een duurzaamheidsrapportage.

Voor wie?

Top managers van ondernemingen en andere personen die bij ondernemingen verantwoordelijk zijn of worden voor duurzaamheidsrapportage en andere geïnteresseerden.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...