Webinar ‘Inkopen en aanbestedingen, zo helpt de MVO Prestatieladder!’

Wanneer

26/06/2024    
09:00 - 10:00

Waar

Online webinar
Webinar 'Inkopen en aanbestedingen, zo helpt de MVO Prestatieladder!'

Sprekers | Jos Kelderman, manager MVO Prestatieladder, Xander Mol, beleidsadviseur MVO bij het UWV en Liza van Megen, beleidsadviseur MVO bij het UWV.

Dagelijks maken inkopers bij overheden en bedrijven belangrijke keuzes over aanbestedingen en inkoop. Door de groeiende focus op duurzaamheid worden inkopers en opdrachtgevers steeds selectiever en kritischer bij het kiezen van samenwerkingspartners. Vele publieke opdrachtgevers hebben het Manifest MVOI (Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen) ondertekend. Bedrijven kunnen er dan baat bij hebben dat ze transparant en concreet kunnen aantonen hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de juiste certificering, zoals de MVO Prestatieladder, laten zij eenvoudig zien aan welke duurzaamheidseisen zij voldoen, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit?

In het webinar “Inkopen en aanbestedingen, zo helpt de MVO Prestatieladder!” bespreken we hoe je duurzaam kunt omgaan met aanbestedingen en inkoop. We leggen uit hoe de MVO Prestatieladder hierbij helpt, zoals in het certificeringsproces en audits. We delen ook praktijkervaringen van het UWV. Als MVO Prestatieladder gecertificeerde organisatie vertellen zij over de voordelen die zij hebben ervaren binnen hun duurzaamheidsbeleid, maar ook hoe zij intensiever hun leveranciers zullen betrekken in het bereiken van hun milieu- en maatschappelijke doelen. Daarbij zien zij MVO Prestatieladder als een tool die hen daarin kan helpen.

Dit zijn de onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen.

  • Topic 1 | Inkopers & opdrachtgevers: hoe ziet een duurzaam inkoop- of aanbestedingsproces eruit?
    Hoe pak je dat nu aan, duurzaam inkopen of aanbesteden? Is een certificering betrouwbaar genoeg bij het kiezen van een samenwerkingspartner, aanbesteding of investering? Jos Kelderman, manager van de MVO Prestatieladder, zal deze onderwerpen en meer concreet bespreken tijdens het eerste gedeelte van dit webinar.
  • Topic 2 | Ondernemers: hoe maak je jouw mvo-inspanningen zichtbaar?

Daar kunnen we simpel over zijn, een certificering van een keurmerk zoals MVO Prestatieladder kan hier een belangrijke rol in spelen. Maar hoe ziet het proces van certificeren eruit? Wat zijn de voordelen? Hoe gaat een audit in zijn werk. Tijdens het tweede gedeelte van het webinar zal Jos Kelderman hier verder op ingaan.

  • Topic 3 | Casestudy: UWV en haar inkoopproces.
    Hoe pakt een grote gecertificeerde organisatie zoals het UWV haar inkoopproces op duurzame wijze aan? Hoe werken ze samen met hun leveranciers aan het bereiken van hun duurzaamheidsdoelen?
  • Afronding
    In het afrondende deel van het webinar is er ruimte voor vragen en discussie. Gedurende het webinar zullen we regelmatig momenten inlassen voor interactie, zodat je volop gelegenheid hebt om vragen te stellen. We sluiten het webinar gezamenlijk af en geven een korte vooruitblik op wat je verder kunt verwachten.

Is dit webinar interessant voor jou?

Dit webinar richt zich op: aanbestedings- en beleidsadviseurs van overheidsorganisaties, zoals provincies, waterschappen en gemeenten, maar ook inkopers van bedrijven, MVO-managers, en ondernemers die willen inspelen op het MVI-beleid van hun opdrachtgevers.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...