Webinar | De impact van CSRD op jouw onderneming, zo helpt MVO Prestatieladder!

Wanneer

20/06/2024    
09:00 - 10:00

Waar

Online webinar
Webinar | De impact van CSRD op jouw onderneming, zo helpt MVO Prestatieladder!

Sprekers | Jos Kelderman, manager MVO Prestatieladder | Alex Rammeloo, manager itsme BV | Driessen Groep

De manier van zakendoen verandert, duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor zowel grote bedrijven als het mkb. Dit komt deels door de nieuwe Europese richtlijn: de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), die bedrijven verplicht om vanaf 2024 of 2025 duurzaamheidsrapporten te maken. Anderzijds ontstaat er een keteneffect waarbij CSRD-plichtige bedrijven, maar ook overheden en financiers, steeds vaker duurzame samenwerkingsverbanden of investeringsprojecten zoeken. Als gevolg zullen ook mkb’ers meer moeten gaan rapporteren over duurzaamheid, ook al worden ze hiertoe waarschijnlijk pas in een later stadium verplicht vanuit de CSRD. Dit vormt een uitdaging voor ondernemers, MVO-managers en andere professionals die zich bezighouden met duurzaamheid. Gelukkig biedt de MVO Prestatieladder een systeem om duurzaamheid succesvol te implementeren volgens de CSRD, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Tijdens het webinar “De impact van CSRD op jouw onderneming, zo helpt de MVO Prestatieladder” gaan we in op de gevolgen van de CSRD en hoe de MVO Prestatieladder jouw onderneming kan ondersteunen. Het webinar bestaat uit drie delen, met sprekers uit de praktijk. Met voldoende interactie en concrete informatie weet je na dit webinar hoe je aan de slag kunt met de CSRD en hoe de MVO Prestatieladder jouw stappen in dit proces kan ondersteunen.

Dit zijn de onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen.

 • Topic 1 | De impact en meerwaarde van de CSRD
  Wat is de CSRD? Waarom is het van belang voor jouw onderneming of de samenleving? Welke bedrijven krijgen ermee te maken, en wanneer? Hoe kun je voldoen aan de CSRD? Jos Kelderman, manager van de MVO Prestatieladder, zal deze onderwerpen en meer concreet bespreken tijdens het eerste gedeelte van dit webinar.
 • Topic 2 | Hoe helpt de MVO Prestatieladder
  Klinkt het voldoen aan de CSRD als een zware of uitdagende opgave? In het tweede deel van het webinar legt Jos Kelderman uit waarom dit niet zo hoeft te zijn als je gebruik maakt van de MVO Prestatieladder. Wat is de MVO Prestatieladder? Hoe werkt het en welke toegevoegde waarde kan het hebben voor jouw bedrijf? Deze vragen en meer worden tijdens dit deel van het webinar beantwoord.
 • Topic 3 | Casestudy: CSRD en MVO Prestatieladder in praktijk
  In het derde gedeelte van het webinar zullen Jos Kelderman en Alex Rammeloo, manager bij itsme BV, in gesprek gaan over de reis die itsme BV heeft gemaakt bij het implementeren van hun duurzaamheidsbeleid met behulp van de MVO Prestatieladder. Daarnaast zal een spreker van Driessen Groep hun praktijkervaringen delen over duurzaamheid en het werken met de MVO Prestatieladder in dit proces. Dit bied je een unieke inkijk in de praktijk.
 • Afronding
  In het afrondende deel van het webinar is er ruimte voor vragen en discussie. Gedurende het webinar zullen we regelmatig momenten inlassen voor interactie, zodat je volop gelegenheid hebt om vragen te stellen. We sluiten het webinar gezamenlijk af en geven een korte vooruitblik op wat je verder kunt verwachten.

Is dit webinar interessant voor jou?

Dit webinar richt zich op: MVO-adviseurs en -managers, CFO’s en financieel managers, en ondernemers die willen weten hoe ze met certificatie van een MVO-managementsysteem makkelijker kunnen voldoen aan de CSRD of vragen vanuit opdrachtgevers over hun duurzaamheidsperformance.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...