Start CSRD-cursus: van cijfers naar echte impact

Wanneer

23/01/2024    
10:00 - 11:30

Waar

Online webinar
Online, Online
Online webinar
Start CSRD-cursus: van cijfers naar echte impact

Ontdek de toekomst van duurzaamheid met de cursus van Climate Neutral Group over Corporate Sustainability Reporting Directive in drie sessies. Je krijgt gedetailleerd inzicht in de korte- en langetermijnverplichtingen rondom CSRD en relevante EU-wetgeving. Deze cursus biedt de kennis en tools voor impact en duurzame verandering. Word een pionier in verantwoordelijk ondernemen en geef jouw organisatie de sleutels tot een duurzame toekomst.

Over de CSRD-cursus

Vanaf 2024 starten de eerste organisaties met rapporteren onder de nieuwe EU-wetgeving op de onderwerpen Environment (E), Social (S), en Governance (G). Dit vraagt onder andere om het in kaart brengen van de CO₂-uitstoot van je gehele waardeketen. Rapporteren over je impact is alleen slechts de eerste stap. De inzichten zorgen voor een versnelling van de positieve klimaatimpact van je organisatie.

CSRD vraagt om concrete transitie- en reductieplannen waarin je gehele waardeketen stappen zet richting net zero in 2050. Met deze cursus word je wegwijs in de belangrijkste begrippen van CSRD en krijg je duidelijke vervolgstappen voor de Environment-standaarden. In de drie sessies staat de toepassing van de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk centraal met concrete handvaten om deze nieuwe verplichtingen te verwerken in jouw organisatie.

De belangrijkste leerpunten

  • Krijg inzicht in essentiële begrippen van CSRD.
  • Ontvang heldere stappen voor het implementeren van Environment-standaarden.
  • Focus op praktische toepassing van nieuwe wet- en regelgeving.
  • Concrete handvaten om verplichtingen van CSRD te integreren in je organisatie.

Voor wie? 

De CSRD-cursus van Climate Neutral Group is er voor alle professionals die betrokken zijn bij de implementatie van de CSRD of daarmee in hun werk te maken krijgen. Bijvoorbeeld RA en AA accountants, interne beleidsmedewerkers, beleidsadviseurs, adviseurs, specialisten op het gebied van duurzaamheid, ESG en/of CSRD, controllers, en finance- of accountingmedewerkers/-specialisten.

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 20 deelnemers

Overzicht sessies

  • Sessie 1 – CSRD essentials: analyse, rapportage en EU-wetgeving/ Online/ 23 januari 2024 10:00 – 11:30 uur
  • Sessie 2 – ESRS Environment: materialiteit, CO2, transitie & best practices/ Online/ 8 februari 2024 10:00 – 11:30 uur
  • Sessie 3 – Van cijfers naar impact: concrete vervolgstappen/ HNK-gebouw Utrecht – Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht / 22 februari 2024 15:00 – 16:30 uur + netwerkborrel

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...