NCP-Themabijeenkomst ‘Due Diligence’

Wanneer

19/04/2016    
09:30 - 12:00

Waar

de 'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag, 2594 AV
de 'Malietoren'
NCP-Themabijeenkomst 'Due Diligence'

Op dinsdagochtend 19 april a.s. organiseert het Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen een themabijeenkomst voor bedrijven en andere geïnteresseerden, over de toepassing van de OESO-richtlijnen in de praktijk.

Hoe veranker je MVO-risicomanagement in je interne bedrijfsvoering? Dat is deze ochtend het centrale onderwerp: ‘de interne verankering van MVO-risicomanagement’.

Due diligence -ofwel MVO-risicomanagement- is een fundamenteel onderdeel van de OESO-richtlijnen. Het gaat daarbij om het uitvoeren van een MVO risicoanalyse of een impact assessment, waarmee mogelijke MVO-risico’s in kaart worden gebracht om ze te voorkomen of te verminderen. Daarvoor moet je beleid ontwikkelen en een methodiek toepassen.
De volgende vragen worden besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden van bedrijven en de ‘Praktijkrichtlijn Due Diligence’ van de NEN:

  • Hoe zorg je ervoor dat het beleid en de ontwikkelde methodiek goed zijn ingebed in de organisatie en aansluit bij interne risicomanagementsystemen?
  • Hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen binnen de organisatie betrokken zijn in dit proces?
  • Hoe betrek je externe stakeholders bij dit proces?

Binnenkort verschijnt het programma met de mogelijkheid tot inschrijving. Let wel; er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus houd deze website goed in de gaten!

Kaart wordt geladen...