MVO Prestatieladder in de praktijk

Wanneer

26/05/2016    
10:00 - 18:00

Waar

Bavaria Brouwerijcafé
Heuvel 5, Lieshout, 5737 BX
MVO Prestatieladder in de praktijk

Op donderdag 26 mei 2016 zal het eerste MVO Prestatieladder event plaats vinden. Deze dag zal geheel gewijd zijn aan de MVO Prestatieladder in de Praktijk. De locatie is het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout. Het evenement is dé plek om informatie over de MVO Prestatieladder te ontvangen en u (verder) op weg te helpen met MVO en certificatie.

THEMA 2016: ‘MVO PRESTATIELADDER IN DE PRAKTIJK’

MVO groeit als kool. Zo’n snelle groei brengt kansen en uitdagingen met zich mee. De MVO Prestatieladder is een manier om MVO systematisch in uw bedrijfsvoering op te nemen en inzichtelijk te maken. Als u al gecertificeerd bent voor MVO Prestatieladder kunt u systematisch MVO resultaten behalen of verder ontwikkelen naar een hoger niveau. Wat is daar van de praktijk? Bent u nog niet gecertificeerd? Ook dan kunt u kennis maken met de MVO Prestatieladder in de praktijk. Zowel in het plenaire deel als in het workshopprogramma komt dit thema volop aan bod, laat u zich door de dagvoorzitter Rob van Tilburg (Royal HaskoningDHV) een inspirerend Evenement voorzetten.

HET EVENEMENT VAN HET JAAR!

Dit is het moment om informatie over de MVO Prestatieladder te ontvangen en u (verder) op weg te helpen met MVO-P en certificatie. Kom naar het evenement ‘MVO Prestatieladder in de Praktijk’ en ontmoet waardevolle (nieuwe) contacten. Laat u zich inspireren over MVO door Willem Lageweg (MVO Nederland) Karen Maas (Erasmus universiteit) en Jan-Reinier Swinkels (Bavaria) en schrijf u in voor enkele van de 5 praktische workshops. Het comité van aanbeveling voor dit evenement zijn de leden van het Centraal College van Deskundigen MVO Prestatieladder vermeld op de website www.mvoprestatieladder.nl U kunt hen en vertegenwoordigers van de audit praktijk tijdens het Evenement ontmoeten in de verschillende workshops die worden gegeven in samenwerking met mensen uit de praktijk waaronder Henk-Jan Wegman van Ubbink BV, Marthijn Junggeburth van Bavaria BV, Onno Elzinga van A.Hak BV en Marieke Hoffmann van Royal HaskoningDHV.

AANMELDING EN KOSTEN

U kunt zich hier inschrijven. De deelnamekosten zijn slechts € 50,-.

BEREIKBAARHEID

Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Lieshout. Voor degenen die met openbaar vervoer wensen te reizen stopt bus 21 (vanaf Eindhoven CS) voor de deur. Bus 121 en 122 laten nog 15 minuten wandelroute door Lieshout over.

PROGRAMMA

10.00 uur Inloop

10.30 uur Opening door de dagvoorzitter Rob van Tilburg van Royal HaskoningDHV

10.45 uur Key Note Speaker, Willem Lageweg van MVO Nederland o.a. ontwikkelingen van MVO

11.30 uur Key Note Speaker, dr. Karen Maas van de Erasmus Universiteit o.a. impact van MVO en motivaties voor MVO

12.30 uur Lunch

13.30 uur 1e parallelsessie (workshops, echt aan de slag)

14.45 uur Pauze

15.15 uur 2e parallelsessie (wederom aan de slag met MVO-P)

16.30 uur Closing Speaker, Jan-Renier Swinkels van Bavaria Lieshout

17.15 uur Borrel en afsluiting

Na afloop een inspirerende toegift MVO-P in de praktijk, diner op eigen kosten in het Brouwerij Café en een gratis rondleiding in de Bavaria Brouwerij. Vermeld uw intentie tot deelname aan diner en rondleiding svp op het inschrijfformulier.

Dit zijn de workshops, u kunt er aan maximaal 2 deelnemen (een per parallelsessie). Maak uw top 3 keuze en vermeld dat svp het inschrijfformulier.

  • Workshop 1: MVO-P ontwikkeling naar hoger niveau Hoe kom je van niveau 3 naar niveau 4 en hoe hou je niveau 4 vast? Deze sessie wordt gepresenteerd door niveau 4 bedrijven
  • Workshop 2: Uitvragen van stakeholders over MVO Welke stakeholders betrek ik bij het uitvoeren van stakeholdermanagement? Hoe geef ik invulling aan het uitvragen op MVO indicatoren?
  • Workshop 3: Circulaire economie en MVO-P Wat is circulaire economie en hoe kan ik dit toepassen? Principes en oplossingen uit de circulaire economie stimuleren de innovatie in uw bedrijf en dragen bij aan het MVO managementsysteem.
  • Workshop 4: Materialiteit, wat is belangrijk en MVO-P Hoe maak je heldere keuzen in MVO beleid, hoe kom je tot een eigen systematiek en hoe ga je er mee aan de slag? Praktijk en theorie om te bepalen wat er toe doet in MVO in relatie tot uw bedrijfsactiviteit.
  • Workshop 5: Transparante verslaglegging en MVO-P Het vinden van balans tussen zakelijke en functionele openheid versus Communiceren als doel op zich’, de relatie tussen verslaglegging en de MVO Prestatieladder.
Kaart wordt geladen...