Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

Wanneer

31/03/2023    
09:00 - 13:15

Waar

RUG Campus Fryslân
Wirdumerdijk 34, Leeuwarden, 8911 CE
RUG Campus Fryslân
Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie

Iedereen in een leidinggevende positie komt in aanraking met de noodzaak voor duurzame verandering. In de interactieve Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie bespreken Prof. David Langley en Dr. Emma Folmer van de RUG en Martin Traa van FrieslandCampina hoe u duurzame verandering in uw bedrijf bewerkstelligt; met nadruk op het belang van data, digitalisering, governance en leiderschap én ruimte voor uw eigen casus.

  • Vrijdag 31 maart 2023, 9.00-13.15 uur, RUG Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, Leeuwarden
  • Deelname met vroegboekkorting: € 49 (uiterlijk 10 maart 2023). Daarna € 79
  • Inclusief netwerklunch

Bent u erbij? Meld u tijdig aan om van de vroegboekkorting gebruik te maken.

Voor mij?

  • U bent verantwoordelijk voor een duurzame strategie binnen uw bedrijf, als bijvoorbeeld duurzaamheidsmanager of op een leiderschapspositie;
  • U wilt uw organisatie zien verduurzamen, maar weet niet hoe u daar draagvlak voor kunt creëren;
  • U wilt weten hoe u als aanjager uw cliënten beter bij kan staan in de duurzaamheidstransformatie.

Partners en locatie

De masterclass wordt aangeboden door de University of Groningen Business School, in samenwerking met -en op locatie bij- RUG Campus Fryslân, gevestigd in het centrum van Leeuwarden. De missie van Campus Fryslân is om duurzame lokale oplossingen voor mondiale uitdagingen te vinden. Een inspirerende plek voor de Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie!

Sprekers

Prof.dr.ir. David Langley is sinds 2022 hoogleraar op het gebied van digitale transformatie en strategie met een focus op duurzaamheid. Hij heeft 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven waar hij inhoudelijke sturing heeft gegeven aan vele innovatie- en transformatieprojecten in uiteenlopende sectoren. Hij was drie jaar lang columnist bij het FD en zijn wetenschappelijk onderzoek is verschenen in toonaangevende tijdschriften, zoals Environmental Research Letters en Organization Science. Langley is programmadirecteur van de nieuwe Executive MBA Sustainable Business Models van UGBS.

Duurzaamheid inbouwen in je organisatie is lastig, aldus dr. Emma Folmer, assistant professor Sustainable Entrepreneurship. Vanuit het veld van Sustainable Entrepreneurship zijn er wel aanknopingspunten om dit te doen. Folmer doet onderzoek naar ondernemerschap en in het bijzonder sociaal ondernemerschap. Belangrijke onderwerpen in dit domein zijn succesfactoren voor sociaal ondernemen alsook de (lokale) impact die ermee gecreëerd kan worden.

Als Programmamanager Sustainability bij FrieslandCampina is Martin Traa verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het duurzaamheidsprogramma voor de kaas- en melkpoeder fabriek in Bedum. Vanuit deze functie ondervindt hij dagelijks de uitdagingen die een duurzame transformatie met zich meebrengt. Nadat Martin zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de RUG succesvol had afgerond, begon hij zijn carrière bij FrieslandCampina als procestechnoloog om daarna door te stromen in de richting van duurzaamheid.

> Meer lezen over het programma en aanmelden

Kaart wordt geladen...