Masterclass ‘Leiderschap in duurzame transformatie’

Wanneer

31/05/2024    
09:00 - 13:00

Waar

Zernike Campus Groningen
Zernikepark 1, Groningen, 9747 AA
Zernike Campus Groningen
Masterclass 'Leiderschap in duurzame transformatie'

Iedereen in een leidinggevende positie komt in aanraking met de noodzaak voor duurzame verandering. In de interactieve Masterclass Leiderschap in duurzame transformatie bespreken Prof. David Langley, Dr. Emma Folmer en dr. Sven Killian  van de RUG en impactondernemer Myrthe de Vries hoe u duurzame verandering in uw bedrijf bewerkstelligt; met nadruk op het belang van data, digitalisering, governance en leiderschap én ruimte voor uw eigen casus.

  • Vrijdag 31 mei 2024, 9.00-13.00 uur, RUG Zernike Campus Groningen
  • Deelname met vroegboekkorting: € 49 (uiterlijk 10 mei 2024). Daarna € 79
  • Inclusief netwerklunch

Bent u erbij? Meld u tijdig aan om van de vroegboekkorting gebruik te maken.

Voor mij?

  • U bent verantwoordelijk voor een duurzame strategie binnen uw bedrijf, als bijvoorbeeld duurzaamheidsmanager of op een leiderschapspositie;
  • U wilt uw organisatie zien verduurzamen, maar weet niet hoe u daar draagvlak voor kunt creëren;
  • U wilt weten hoe u als aanjager uw cliënten beter bij kan staan in de duurzaamheidstransformatie.

Partner

De masterclass wordt aangeboden door de University of Groningen Business School, in samenwerking met RUG Campus Fryslân. Als jongste faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen stelt Campus Fryslân de Sustainable Development Goals van de VN centraal in onderzoek en onderwijs. De missie is om lokale oplossingen voor mondiale uitdagingen te vinden.

Sprekers en lezingtitels

Prof.dr.ir. David Langley: “Digitalization for sustainability?”

David Langley is hoogleraar op het gebied van digitale transformatie en strategie met een focus op duurzaamheid. Hij heeft 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven waar hij inhoudelijke sturing heeft gegeven aan vele innovatie- en transformatieprojecten in uiteenlopende sectoren. Hij was drie jaar lang columnist bij het FD en zijn wetenschappelijk onderzoek is verschenen in toonaangevende tijdschriften, zoals Environmental Research Letters en Organization Science. Langley is programmadirecteur van de Executive MBA Sustainable Business Models van UGBS en kerndocent van het 3-daagse programma Duurzame Businesstransitie.

Dr. Emma Folmer: “Governance: hoe zorg je dat duurzaamheid ingebed en omarmd wordt in de organisatie?”

Duurzaamheid inbouwen in je organisatie is lastig, aldus Emma Folmer, assistant professor Sustainable Entrepreneurship. Vanuit het veld van Sustainable Entrepreneurship zijn er wel aanknopingspunten om dit te doen. Folmer doet onderzoek naar ondernemerschap en in het bijzonder sociaal ondernemerschap. Belangrijke onderwerpen in dit domein zijn succesfactoren voor sociaal ondernemen alsook de (lokale) impact die ermee gecreëerd kan worden.

Gastspreker: Myrthe de Vries

Myrthe de Vries is Impactondernemer bij De Vries Vernieuwers (voorheen Schilders de Vries). Het familiebedrijf – van oorsprong een schildersbedrijf – vernieuwt vastgoed in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft een duurzaam en sociaal hart waarbij werkplezier centraal staat.

Dr. Sven Killian: “Enacting Change in Ecosystems”

Sven Killian is Assistant Professor Sustainable Entrepreneurship aan RUG Campus Fryslân. Hij is expert op het gebied van duurzame consumptie, consumentenpsychologie en (duurzaam) marketingmanagement.

Aanmelden

Kaart wordt geladen...