Henk van Luijk Lezing 2016

Wanneer

19/05/2016    
15:30 - 18:00

Waar

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25, Breukelen, 3621 BG
Henk van Luijk Lezing 2016

Nyenrode, MVO Nederland en VNO-NCW, organiseren dit jaar op 19 mei voor de 7e keer de Henk van Luijk Lezing. Hiermee beogen de organisatoren jaarlijks een stimulans te geven aan het onderwerp bedrijfsethiek. De Henk van Luijk lezing wordt dit jaar uitgesproken door de scheidend directeur van MVO Nederland Willem Lageweg. 

Is MVO – verblind door de businesscase –
haar eigen bedrijfsethische wortels vergeten?
Willem Lageweg heeft rond de eeuwwisseling aan de wieg gestaan van het MVO beleid en de commissie Ethiek van de Rabobank. Hij is mede oprichter en sinds 2006 directeur-bestuurder van MVO Nederland. Hij kent het Nederlandse bedrijfsleven door en door en is actief betrokken bij vele sectorale en nationale MVO initiatieven (o.a. in de sectoren agrifood, financiële dienstverlening, zorg, chemie en bouw). 
Recente bedrijfsschandalen zoals dieselgate bij Volkswagen, ethische incidenten in het Nederlandse bedrijfsleven en de nieuwe mondiale sustainable development goals dagen het bedrijfsleven uit de morele dimensie van MVO op een hoger plan te brengen. Waar MVO bij het versterken van de businesscase een hoge vlucht neemt, lijkt de morele dimensie van MVO vaak onder te sneeuwen.
Lageweg zal in zijn lezing terugblikken op enkele bedrijfsethische incidenten en op andere nieuwe morele impulsen om daaruit lessen te trekken voor de toekomst. Gevoed door een recente dialoog met een groep grote bedrijven zal hij voorstellen doen voor het blijvend bevorderen van morele ontwikkeling bij bedrijven.
Twee experts zullen op de lezing van Lageweg reflecteren:
  • Simone Davina, General Counsel Legal and Compliance bij Siemens Nederland
  • Lars Moratis (oprichter Impact Academy, academic director van het Competence Center Corporate Responsibility aan Antwerp Management School en lector duurzaam ondernemen aan de NHTV)

Vanzelfsprekend is er ruim gelegenheid voor vragen en reacties.

De lezing is bedoeld voor relaties en partners van MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW, alsmede voor geïnteresseerden in het onderwerp bedrijfsethiek.

Aanmelden kan via email, h.vlam@nyenrode.nl onder vermelding van naam, bedrijf en contactgegevens. De toegang is gratis.
Locatie
Nyenrode Business Universiteit, Straatweg 25, Breukelen
Albert Heijngebouw, Pfizerzaal
Routebeschrijving
Programma
15.30 uur – Ontvangst
16.00 uur – Programma
17.45 uur – Informele receptie
Kaart wordt geladen...