De industrie maakt het circulair!

Wanneer

10/12/2019    
14:00 - 19:00

Waar

Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1, Nieuwegein, Utrecht
De industrie maakt het circulair!

Kom naar het symposium op dinsdag 10 december 2019 in Nieuwegein en neem kennis van de nieuwste ontwikkelingen bij collega-ondernemers en vind uit welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf om stappen te zetten naar een circulaire keten.

De noodzaak en meerwaarde van een circulaire economie.

Circulariteit inspireert tot innovatie, biedt kansen voor nieuwe businessmodellen en is een aantrekkelijke en efficiënte manier om te verduurzamen. In een circulaire maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid maar, na controle en bewerking, opnieuw ingezet of hoogwaardig gerecycled. Dit biedt economische kansen én is noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen blijven produceren.

Ondernemers inspireren ondernemers

Ondernemers die al stappen hebben gezet naar een circulair bedrijfsmodel delen tijdens het symposium hun inzichten op het gebied van circulair ondernemen. Zo gaan sprekers als Harald Tepper, Program Lead Circular Economy bij Philips en Esther Kersten, directeur Strategy & Sustainability FLEET  bij Vanderlande in op het belang van samenwerken in de keten en de rol van toeleveranciers. Karsten Klein, directeur bij FME vertelt hoe de technologische maakindustrie aan de slag gaat en sprekers van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lichten uit hoe bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een circulaire maakindustrie.

Het symposium wordt georganiseerd door FME en Koninklijke Metaalunie in samenwerking met het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie.

Meer informatie en aanmelden via de websites van FME of Metaalunie.

Kaart wordt geladen...