B Corp Summit: ‘building a B economy’

Wanneer

19/06/2018 - 21/06/2018    
09:00 - 18:00

Waar

Koninklijke Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63, Amsterdam, Netherlands, 1092 AD
Koninklijke Instituut voor de Tropen
B Corp Summit: 'building a B economy'

Van 19 tot 21 juni organiseert de top van de B Corp Community haar jaarlijkse bijeenkomst. Dit jaar in Amsterdam. Genodigden zijn gecertificeerde B Corps en aspirant-leden. Op 21 juni is een deel van de bijeenkomst ook bij te wonen door het publiek.

Grote namen die al impact maken en zich actief inzetten voor de B Corp-beweging zijn, Patagonia, Danone, Triodos Bank, Ecover / Method, Fairphone, Tony’s Chocolonely en Wessanen. Zij zullen samenkomen om te investeren in de B-economy; een inclusieve en duurzame toekomst waarin bedrijven een goede balans houden tussen enerzijds maatschappelijke impact en anderzijds het maken van winst.

B Corp

B Corps zijn bedrijven met een winstoogmerk die gecertificeerd zijn door de non-profit organisatie B Lab. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. B Corp doet voor een bedrijf wat Fair Trade voor koffie doet. De gecertificeerde bedrijven werken met een langetermijnvisie, zijn voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Ze meten hun impact en zijn transparant hierover. Zo zijn B-Corps aantrekkelijk voor consumenten en beleggers. B Corps laten zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

“De B Corp-beweging is een van de belangrijkste van ons leven, gebouwd op het simpele feit dat een bedrijf impact heeft en meer dient dan alleen haar aandeelhouders – een bedrijf heeft een gelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van de gemeenschap en de planeet “, zegt Rose Marcario, CEO van Patagonia.

Programma

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Duurzame waardeketens
  • Bedrijfsimpact door samenwerking
  • Sustainable Development Goals integreren in je bedrijf
  • Circulaire economie als concurrentievoordeel
  • Balans tussen schaalbaarheid en trouw blijven aan je purpose

Sprekers die al bekend zijn:

20 juni: Kate Raworth, auteur van ‘Donut Economie’ and Christophe Barnouin, CEO van Wessanen
21 juni: Bernice Notenboom, gerenommeerd Arctisch reiziger en klimaatjournalist, Chris Mann, CEO van Guayaki, Kresse Wesling, medeoprichter van Elvis and Kresse.

Bekijk voor meer informatie het programma.

Kaart wordt geladen...