Tijdens de nieuwjaarsrecepties 2015 van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Amerongse Ondernemersvereniging op 5 januari j.l. werd voor het eerst het speciaal bier Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier (DUHRBI) type Blond 6% alc gepresenteerd. Tijdens de proeverij mochten de gasten zichzelf overtuigen van de smaak en het karakter van dit eerste Heuvelrug Bier. Dit bier mag als eerst het predicaat ‘Duurzaam’ dragen.

Het duurzame bier is een edel speciaal bier. Gemaakt van het zuiverste water en goudgeel gerst van de Utrechtse Heuvelrug. Hierdoor gecertificeerd als duurzaam bier. Edel en vol van smaak. Met de bruisende kracht van het Edelhert. De koene ridder van de groene heuvels. Een speciaalbier dat u wilt laten proeven van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

Door het voldoen aan de strenge eisen van het gebruik van zuivere ingrediënten van de Utrechtse Heuvelrug en andere voorwaarden, mag dit speciaalbier als eerste het predicaat “Duurzaam” dragen met het daartoe behorende officiële logo. In Duitsland wordt voor het in aanmerking komen hiervan het Reinheids gebod gebruikt. De duurzaamheid wordt bewaakt door de Wageningen University and Research (Universiteit Wageningen afdeling Milieusysteemanalyse) o.l.v van Dr. A. van Amstel.

Kortom twee primeurs op de Heuvelrug: een nieuw streek(speciaal)bier en het eerste product dat het predicaat “Duurzaam” mag dragen. Het eerste overleg met plaatselijke slijterijen zijn in volle gang. Met zekerheid zal men spoedig bij het Jachthuis Beukenrode in Doorn, Café restaurant Buitenlust in Amerongen, Het Berghuis in Amerongen en het BBQ-restaurant Leersum kunnen gaan genieten van dit unieke Utrechtse Heuvelrug Bier. Het bier is eigendom van de Stg. Promo Heuvelrug dat gevestigd is in Leersum.