Meer dan ooit gaat het bij shoppen om het verhaal achter het product; hoe, waar en door wie is het gemaakt? Lokale en duurzame producten worden steeds populairder. Het ShopLokaal – een initiatief van Amsterdam Made – maakt het vinden ervan makkelijk; het online platform is dé verzamelplek voor lokale, duurzame producten uit de Metropool Amsterdam. De producten linken door naar de website van de maker, waardoor de marge bij hen blijft. Shoppen via het ShopLokaal is leuk voor de koper, de ontvanger én de maker.

Amsterdam Made

Stichting Amsterdam Made laat zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft: duurzame, lokale producten en hun creatieve makers. “Het is algemeen bekend dat je kaas uit de regio kunt krijgen, maar dat je ook lokaal geproduceerde kleding, zeep, bier en lampen kunt kopen, weten veel mensen niet”, vertelt Marit Timmerman, Managing Director van Amsterdam Made. “De vraag naar lokale en duurzame producten is groot, maar de consument heeft doorgaans weinig tijd zich uitgebreid te verdiepen in de achtergrond van dit soort producten. Juist daarom is het ShopLokaal zo waardevol; wij hebben die research al gedaan en de juiste producten verzameld op één plek.”

Goed voor iedereen

Wanneer je op het ShopLokaal een product hebt gezien dat je wilt aanschaffen, word je doorgelinkt naar de website van de maker zodat je het daar kunt kopen. “Hierdoor blijft de marge bij de maker zelf”, aldus Timmerman. “Op deze manier help je de maker én draag je bij aan de lokale economie omdat geld lokaal rouleert in plaats van wegvloeit naar grote multinationals. Het ShopLokaal is de ultieme tegenhanger van de snelle, grote en onpersoonlijke webshops.”

Gekeurmerkte producten

Op het ShopLokaal vind je verschillende soorten producten van de aangesloten Amsterdamse makers. Van circulaire fietsen tot tassen gemaakt van oud zeil en van crèmes van groenteresten tot sieraden van oud goud. Ook staat het ShopLokaal vol duurzame foodproducten. Alle deze producten dragen het Amsterdam Made keurmerk, een erkend kwaliteitslabel. De gekeurmerkte Amsterdamse bedrijven zijn door de juryleden van Amsterdam Made getoetst op de kernwaarden duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap.

Hier kun je het ShopLokaal bezoeken.