Mensen nemen vaker hun herbruikbare waterfles mee als deze de perfecte maat zou hebben, blijkt uit onderzoek van Dopper [1]. Daarom introduceert de Nederlandse sociale onderneming twee nieuwe formaten Dopper Steel-waterflessen: van 1,1 liter en 350 ml. Ideaal voor een dorstige stranddag of om in je heuptas mee te nemen naar een zomers festival. Er is voor iedere activiteit een waterfles van de perfecte afmeting. Met de keuze uit vier formaten Dopper Steel (1,1 liter, 800 ml, 490 ml en 350 ml) is er geen enkel excuus meer om je herbruikbare waterfles thuis te laten.

Duurzame sidekick voor stranddag of avondjes uit

De fles van 1,1 liter is de perfecte duurzame sidekick voor een roadtrip, een stranddag of een feestje in het park. Het iconische driedelige ontwerp van Dopper – de bovenkant is afschroefbaar en te gebruiken als drinkbeker – maakt het bovendien makkelijk om je drankje met iemand te delen, de beker schoon te maken, er ijs bij te doen of hem onderweg bij te vullen. De fles van 350 ml is klein genoeg om in je favoriete (heup)tasje te passen, zodat je zonder plastic wegwerpwaterflessen van het festivalseizoen en avondjes uit kunt genieten. Beide flessen zijn net zo sterk als ze eruitzien en tegelijkertijd opmerkelijk licht van gewicht. Alle formaten Dopper Steel zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in winkels zoals de Bijenkorf en Bever of online via onder meer Bol.com en Dopper.com. Meer weten over de robuuste Dopper Steel? Kijk dan op Dopper.com/steel.

De perfecte herbruikbare waterfles

Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper: “We bestrijden wegwerpplasticvervuiling door mensen in staat te stellen herbruikbare waterflessen te kiezen in plaats van plastic wegwerpflessen. Dat betekent dat we voor elk avontuur, hoe groot of klein ook, de perfecte, meest duurzame, herbruikbare waterfles moeten bieden. Als je fles niet in je tas past, neem je hem niet mee. Als je water op is en je kunt je fles nergens bijvullen, dan koop je alsnog een plastic wegwerpfles. Toen we van onze community hoorden dat ze op zoek waren naar zowel een grotere als een kleinere Dopper-fles, gingen we meteen aan de slag. Met flessen in vier verschillende formaten is er nu geen enkel excuus meer om je herbruikbare waterfles niet mee te nemen.”
Duurzaamheid

Als koploper op het gebied van duurzaamheid in de branche, heeft Dopper de volledige Steel-collectie duurzaam geproduceerd. Ook is hij Cradle to Cradle Certified® Bronze. Alle materialen zijn vrij van BPA, gifstoffen en schadelijke chemicaliën en de sterke roestvrijstalen fles is voor 30% gemaakt van gerecycled materiaal. Leuk weetje: verzending gebeurt met GoodFuels Bio-Fuel Oil via het GoodShipping-programma, wat het transport 100% CO2-neutraal maakt en bijdraagt aan Dopper’s status van Certified CarbonNeutral Company.

De Dopper Steel-varianten zijn verkrijgbaar vanaf 19 juli 2022 in retailwinkels en op de website Dopper.com

  • De Dopper Steel 350 ml kost € 16,95 | De Dopper Steel 490 ml kost € 19,95
  • De Dopper Steel 800 ml kost € 24,95 | De Dopper Steel 1.1 L. kost € 29,95

[1] Blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder Dopper-nieuwsbriefabonnees met n=736.