DKV lanceert z’n Groene Missie ter bevordering van de overgang naar koolstofneutrale mobiliteit. De mobility serviceprovider investeert flink in duurzame oplossingen om zowel de eigen transitie als die van partners te stimuleren.

Aanjager

De mobiliteits- en transportsector in Europa stoot circa een kwart van de Europese CO2 uit. DKV wil een aanjager zijn van de transitie naar duurzame mobiliteitsoplossingen en steunt de EU-klimaatdoelstellingen. De mobility service provider wil al in 2023 een CO2-negatieve onderneming zijn. Daarbij wil het bedrijf zijn 250.000 partners helpen bij het met 30 procent terugdringen van hun CO2-uitstoot door transport in 2030. DKV investeert volop in alternatieve brandstoffen, oplaadpunten voor elektrische voertuigen en digitale producten. “Wij willen vandaag voorbereid zijn op de behoeften die onze klanten morgen hebben”, aldus Marc Erkens, Hoofd Duurzaamheid & New Mobility bij DKV. Erkens is ervan overtuigd dat de klimaatdoelstellingen van de EU worden bereikt als alle ketenpartners een positieve bijdrage aan het klimaat leveren.

Europees laadnetwerk

DKV is bezig met het opzetten van één van de grootste laadnetwerk voor elektrische en hybride voertuigen in Europa. Dit netwerk heeft momenteel circa 175.000 laadpunten. In Nederland dekt het DKV-netwerk, met 60.233 publieke laadpunten, inmiddels ruim 90 procent van het totale aanbod. Daarnaast wil het bedrijf op Europees niveau elektrisch laden thuis, op het werk en openbare plekken mogelijk maken.

Alternatieve brandstoffen en digitale producten

Naast het uitbreiden van het aantal Europese laadpunten, investeert DKV in de ontwikkeling en uitbreiding van het bestaande leveringsnetwerk van alternatieve brandstoffen (synthetische brandstoffen, LNG, waterstof) en ziet het bedrijf een groot potentieel in het digitale segment door het inzetten van data voor energie-efficiënt rijden en zuiniger tankgedrag.