De Amsterdamse leasemaatschappij MisterGreen, de op dit moment snelst groeiende leasemaatschappij van Nederland, gaat samenwerken met Jedlix, wereldwijd marktleider op het gebied van Slim Laden. Doel is om gas- en kolencentrales, nu nog nodig zijn voor balancerend vermogen van het energienet, overbodig te maken. Door het partnership wordt het laden van de elektrische auto’s van MisterGreen goedkoper, én nog belangrijker: groener. Via de slimme laaddienst kunnen klanten van MisterGreen laadsessies optimaliseren door te laden op het gunstigste moment voor de energiemarkt. Doel van de samenwerking is om gas- en kolencentrales, welke nu nog nodig zijn voor balancerend vermogen van het energienet, overbodig te maken.

Innovatief partnership maakt elektrische auto’s future proof

Met de groei van elektrische auto’s en duurzaam opgewekte energie wordt slim laden een steeds relevanter thema. Het partnership is hierdoor voor zowel MisterGreen als Jedlix een belangrijke stap. MisterGreen speelt in op de behoefte van elektrische rijders om gebruik te maken van innovatieve en duurzame Slim Laden technologie. Volgens de projectpartners is het wenselijk dat Slim Laden de standaard laadmethode wordt waarbij de gebruiker en zijn mobiliteitsbehoefte centraal staan.

Slim Laden; handig, goedkoper en duurzamer

Slim Laden houdt in dat Electric Vehicle rijders (EV-rijders) het energienet kunnen balanceren en vergroenen. Dit resulteert in verdiensten voor de berijders en extra CO2 besparing. Door automatisch zo veel mogelijk te laden met groene en goedkope energie voor de energiemarkt. Bij pieken op de energiemarkt stopt de EV met laden. In de Jedlix app kunnen elektrische rijders de gewenste laadvoorkeuren invoeren zoals vertrek/start tijden en daltarieven. Jedlix maakt gebruik van de internetverbinding van de auto waardoor er geen aanvullende hardware nodig is. Aangesloten energiepartijen – zoals ENGIE, Eneco, OM | Nieuwe Energie, Tennet – belonen Jedlix voor het Slim Laden van de elektrische auto’s. Deze opbrengsten worden gedeeld met de elektrische rijders.

Slim Laden gaat de nieuwe standaard laadmethode worden voor EV’s. We zijn enthousiast dat we de komende jaren vele elektrische auto’s op de Nederlandse wegen mogen verwelkomen. Slim Laden is hierdoor een must om zo de total costs of ownership van EVs te verlagen, de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en te faciliteren bij de integratie van elektrische wagens in het elektriciteitsnet” – Mark Schreurs, MisterGreen CEO

We zijn trots op dit partnerschap met een uniek bedrijf als MisterGreen om zo de beste “Slim Laden ervaring” te kunnen bieden aan zijn klanten. Samen zullen we helpen het gebruik van hernieuwbare energie naar een hoger niveau te brengen zodat er een duurzame ontwikkeling van elektrische mobiliteit in Nederland kan plaats vinden.” – Serge Subiron, Jedlix CEO

Thuis slim een Tesla laden kan met ieder merk laadpaal. Daarnaast support Jedlix ongeveer 1000 publieke laadpalen verspreid over Nederland.