Wat doe je als je een grote lading grapefruitschillen en rabarberresten in je schoot geworpen krijgt? Dan maak je Palomacello! Tenminste, als je Dik&Schil bent.

Dik&Schil is een jong merk dat drank maakt uit restproducten. De Palomacello is gemaakt van overgebleven grapefruitschillen en  rabarberresten die afkomstig zijn van cocktailbar Botanero uit Rotterdam. De resten ontstaan bij het op grote schaal maken van de Paloma cocktail, en worden vervolgens verwerkt op dezelfde manier als een limoncello wordt gemaakt. Vandaar ook de naam Palomacello!

De likeur is fris, heeft een complex zoetje van de rabarber en een mooie bittere afdronk van de grapefruit. Net als een limoncello wordt de likeur ijskoud gedronken. Hij leent zich daarnaast ook erg goed voor cocktails.

De Palomacello is alweer het vierde product van Dik&Schil. Naast de Palomacello maakt Dik&Schil een koffielikeur van koffiedik, een gin van restkruiden en een Orangecello van overgebleven sinaasappelschillen. De producten zijn verkrijgbaar bij de speciaalzaak of online te bestellen op www.dikenschil.nl.