Drie studenten, Stijn Fischer, Branco Bolsius en Luc van Niftrik, lanceren met hun bedrijf Dik & Schil een tweede circulaire likeur. Na het zomerse succes van de circulaire sinaasappel limoncello, Orangecello, is het nu tijd voor de winterse Bakkie Pleur Koffielikeur. Deze likeur wordt uitsluitend gemaakt van koffiedik afkomstig uit de horeca. Normaliter wordt dit weggegooid, ondanks dat er nog veel smaak in zit. “Zonde!” dachten de jongens achter Dik & Schil, en samen besloten zij om de koffiedik eigenhandig op te halen met de bakfiets, om er vervolgens een likeur van te maken. Dit was niet gemakkelijk, maar na veel mislukte pogingen is het uiteindelijk gelukt om een lekkere likeur te maken. Dit deden zij in samenwerking met The Stillery, een distilleerderij uit Amsterdam.

De koffiedik die verwerkt wordt in deze circulaire koffielikeur is uitsluitend afkomstig van Moyee Coffee. Deze koffie is niet alleen van hoge kwaliteit maar ook helemaal FairChain. Dit is nog een stapje bovenop FairTrade, waarbij het branden en het verpakken van de koffie gebeurt in het land van herkomst. Zo blijft er meer geld bij de boeren die het verdienen. Zo is de heerlijke Bakkie Pleur Koffielikeur van Dik & Schil niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor haar bewoners! 

Bovenal probeert Dik & Schil te laten zien dat er, ook binnen de sterke dranken branche, op een circulaire manier kan worden geproduceerd, door gebruik te maken van koffiedik als belangrijkste grondstof. Op deze manier werken we samen aan een duurzame wereld, ook tijdens borreltijd.