DGB GROUP NV (Euronext: DGB, “DGB”) heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschap aangaat met Quadriz B.V. (“Quadriz”), de handels- en CO2-projecttak van de bos- en agro-onderzoek groep Investancia, voor Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation ( “REDD+”) projectontwikkeling in de Chaco-regio in Paraguay.

Zoals aangekondigd op 11 januari 2021, werkt DGB samen met Quadriz om grootschalige inheemse bospercelen van meer dan 50.000 hectare aan te kopen als potentiële landacquisities voor DGB. DGB en Quadriz zijn nu overeengekomen om samen te werken bij projecten voor CO2-compensatie in bossen om de uitstoot te verminderen door geplande ontbossing te vermijden en om belangrijk primair bos te beschermen middels financiering door het genereren van CO2-compensatie credits van hoge integriteit, bekend als Verified Carbon Units (“VCU’s”).

De partijen zijn voornemens dat DGB een of meer inheemse bospercelen zal verwerven die onmiddellijk worden bedreigd door ontbossing, waarop Quadriz vervolgens REDD+-projecten zal ontwikkelen, implementeren en beheren om VCU’s te genereren en te certificeren voor natuurbescherming- en natuurherstelprojecten in de Chaco-regio in Paraguay.

De Gran Chaco is het op een na grootste bosgebied van Zuid-Amerika en geldt momenteel als een van ’s werelds ontbossingshotspots vanwege de snelgroeiende veeteeltindustrie in de regio. De Gran Chaco functioneert als een van ’s werelds belangrijkste koolstofputten en herbergt naar schatting meer dan 3.000 plantensoorten en 650+ vogelsoorten en zoogdiersoorten. Verder zijn er naar schatting meer dan 30 soorten in de Gran Chaco op de Rode Lijst van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN).

Quadriz heeft een solide staat van dienst in het ontwerpen van CO2-compensatieprojecten voor bossen onder de twee toonaangevende CO2-normen, bekend als de Verified Carbon Standard (VCS) en de Climate, Community and Biodiversity Standard (CCBS) met gouden onderscheiding. Het Quadriz-team heeft een rijke ervaring en bestaat uit bekwame handelaren in de CO2-markt en VCS-CCBS Forest Carbon Experts, evenals lokale Agro Engineers en andere bos- en natuurprofessionals.

Quadriz zal verantwoordelijk zijn voor de certificering van de VCU’s met betrekking tot het land, projectimplementatie ter plaatse, inclusief het opbouwen van een relatie met non-profitorganisaties of andere organisaties die anderen in het gebied onderwijzen en mogelijk in dienst nemen om ontbossing en de druk ervan te verminderen, implementeert plannen voor monitoring van biodiversiteit, en implementeert programma’s met de lokale gemeenschappen.

We zijn verheugd om op te treden als de lokale partner voor DGB om inheemse bosgrond aan te kopen dat onmiddellijk gevaar loopt voor ontbossing en om deze gebieden te behouden door middel van hoogwaardige, nationaal verankerde REDD+ -certificering. DGB krijgt de mogelijkheid om bosgrond te verwerven in directe concurrentie met grote veehouderijbedrijven die legaal en onmiddellijk 50% van het land zouden ontbossen. Onze samenwerking zal het mogelijk maken om grote inheemse bosgebieden te behouden en biedt goede economische alternatieven voor ontbossing,” zei Marcel van Heesewijk, CEO en Oprichter van Quadriz.

We zijn trots om onze ambitie aan te kondigen om grote CO2-compensatieprojecten uit te voeren met een toonaangevende projectontwikkelaar. De voorgestelde projecten zullen bedreigde diersoorten tegen uitsterven beschermen en de uitstoot van CO2 gedurende de levensduur van het project beperken. De projecten bieden de mogelijkheid om weer leven te geven aan de bossen in de wereld en een zichtbare, grote impact te hebben op onze natuurlijke omgeving, terwijl ze door middels van de verkoop van CO2-credits gelijktijdig waarde creëren voor onze aandeelhouders.” zei Selwyn Duijvestijn, CEO van DGB Group.