DGB Group heeft verslag gedaan over 2021. Het jaar 2021 was cruciaal voor de wereldwijde emissiehandel en CO2-markten. Bestaande markten, zoals in de EU en Nieuw-Zeeland, zijn begonnen met het doorvoeren van veranderingen om nog ambitieuzer te zijn: nieuwe markten zijn gestart, zoals China’s nationale ETS, en andere worden ontwikkeld of uitgebreid, zoals in Colombia en Chili.

De sterke interesse in vrijwillige CO2-markten komt tot uiting doordat steeds meer bedrijven inzetten op netto nul emissies. Deze trend blaast de markten leven in.

Na een sterk 2021 vertonen de CO2-markten geen tekenen van vertraging en de Europese CO2-compensatiemarkt blijft leidend. Aan het begin van het jaar lag de CO2-prijs onder de 30 euro. om richting 2022 boven de 90 euro te komen, een stijging van 200%!

Sommige belanghebbenden zien de investeringsmogelijkheid na COP26, anderen hebben de CO2-markten nodig om te overleven, zoals de olie- en gasindustrie.

Meerdere hedgefondsen zijn ook begonnen met het opnemen van CO2-compensatie aan de portefeuille. Er is een eindige bron van CO2-compensatie en een sterke stijging van de vraag is zichtbaar nu landen wereldwijd van plan zijn hun netto nultoezeggingen te realiseren.

Momenteel bevinden de vrijwillige koolstofmarkten zich nog in de beginfase en hebben ze de transactiewaarde van $1 miljard in 2021 nog maar net overschreden, er is nog steeds enorm veel ruimte voor groei – evenals tal van katalysatoren.

De Taskforce on Scaling Voluntary Carbon Markets voorspelt dat om de klimaatveranderingsdoelstellingen zoals uiteengezet in de Overeenkomst van Parijs te halen, de vrijwillige CO2-markten tegen 2030 met een factor 15x – en tegen 2050 met een factor 100x – moeten groeien vanaf het niveau van 2020. Spannende tijden in het verschiet.

Wie aandacht heeft besteed aan de prijs van CO2-compensatie, weet dat ze snel zijn gestegen. In het kielzog van COP26 schoot de prijs van C2 verder omhoog, waarmee een einde kwam aan wat al een recordjaar was gebleken, met prijzen die sinds januari 2021 meer dan verdubbeld zijn. De CO2-markten vertonen geen tekenen van vertraging.

Er is al een fundamentele, bewezen vraag naar CO2-compensatie, aangedreven door wetgeving die door bijna elk land ter wereld wordt ondersteund. Er is een bijna universele consensus van regeringen en particuliere bedrijven die het erover eens zijn dat de markt moet uitbreiden om te voldoen aan de wereldwijde netto-nulbehoeften. DGB-beleggers waarderen deze marktdynamiek en de grote kans die het biedt.

DGB Group

Bij DGB zijn we enorm trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Na het toegenomen bewustzijn van de COP26 van de netto nul-agenda, hebben we een ongekende vraag gezien naar CO2-compensatie die net zo snel door bedrijven worden gekocht als ze worden gegenereerd.

DGB Group verkocht in 2021 haar gehele portefeuille van meer dan 128.000 ton CO2-compensatie tegen een gemiddelde prijs van ongeveer EUR 10,00. De pijplijn van projecten betreft op dit moment 13 miljoen ton CO2. Hiermee lijkt DGB goed gepositioneerd om dit jaar aan vraag te voldoen. DGB blijft inzetten op vergroting van haar portefeuille natuurprojecten.

De vooruitgang die we hebben geboekt met onze projecten in Sierra Leone, Paraguay, Kenia en Kameroen draagt ​​bij aan herbebossing op grote schaal. DGB gaat door met het leveren van groene initiatieven en impactvolle projecten We kijken er naar uit om in 2022 voort te bouwen bouwen op de reeds geboekte vooruitgang. lijnen