Dutch Green Business Group NV (Euronext: DGB, “DGB” of “de Groep”), een toonaangevend bedrijf voor herbebossing en CO2-compensatie, kondigt aan dat het een strategisch controlerend belang van 75% heeft verworven in softwareontwikkelingsbedrijf Statix Artificial Intelligence B.V. (¨Statix¨) dat gespecialiseerd is in innovatieve blockchain-certificering en disruptieve geavanceerde technologieontwikkeling.

Statix ​​maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, blockchain, big data en dronetechnologie om ecologische projecten voor natuurherstel te valideren, te meten en te helpen leveren. Statix ​​heeft vestigingen in Nederland en India en zal opereren onder de paraplu van bedrijven van de DGB Group. Het zal zich richten op het creëren van de meest geavanceerde, krachtige technologische hulpmiddelen voor het herstel van ecosystemen en slimme herbebossing door gebruik te maken van geavanceerde big data, blockchain, machine learning, satellietbeelden en dronetechnologie om te helpen bij het herstel van biodiverse ecosystemen.

Deze overname is een belangrijk onderdeel van de strategie van DGB om wereldwijd toonaangevende verificatie, certificering en verhandeling van CO2-compensaties aan te bieden – naast de mogelijkheid om klanten een beproefde en zeer transparante manier van grootschalige herbebossing te bieden.

Als zodanig zal Statix ​​zich richten op het verwezenlijken van een marktplaats voor projectontwikkelaars voor herbebossing om hun projecten onder de aandacht te brengen en als hulpmiddel om hun project te financieren, en voor B2B- en B2C-klanten om bomen te kopen en CO2-compensaties te accumeleren of hun CO2-uitstoot te neutraliseren.

Het softwareontwikkelingsteam zal werken aan een blockchain-certificeringsnorm die DGB of derden kunnen gebruiken voor de incubatie, validatie en het onderhoud van nature-based solutions projecten. Door gebruik te maken van blockchain, zal DGB een handelsplatform voor natuur-compensatie tokens faciliteren, waardoor volledige transparantie en verantwoording wordt geboden. Statix ​​streeft ernaar om binnen zes maanden de lancering van de cryptomunt Quadtreelium aan te kondigen.

Bovendien zal Statix ​​de gegevens van een nauwkeurig sensornetwerk combineren met dronesensoren, geostationaire en orbitale satellieten, samen met machine learning-modellen die zijn getraind op basis van historische gegevens om gegevensverzameling met extreem hoge resolutie uit te voeren om DGB en haar klanten te laten zien wat is van de vegetatie, soort-, conditie- en erosiekarakteristieken van elke vierkante meter land in hun portfolio.

Selwyn Duijvestijn, Chief Executive van DGB Group zei: ¨We zijn toegewijd aan een hightech benadering van natuurherstel, waarbij we de nieuwste slimme technologieën gebruiken om de beste resultaten te behalen voor het bedrijf, onze klanten en uiteindelijk de aarde. Elke fase van onze natuurherstelprojecten zal profiteren van deze aanpak, van gedetailleerde analyse bij de start tot het gebruik van gespecialiseerde machines om het planten van biodiverse natuurgebieden mechanisch te versnellen, tot het volgen van plantengroei met drones en satellietbeelden. Bij het planten van bomen streven we naar kwaliteit, schaal, snelheid en hoge overlevingskansen. Samen met Statix ​​kunnen we technologieën ontwikkelen waarmee we duizenden hectares in één plantsessie kunnen herbebossen, inclusief een geautomatiseerd plantsysteem met GPS om de snelheid en efficiëntie in het veld te verhogen.

DGB is van plan om ’s werelds land op grote schaal te herbebossen en de natuur terug te brengen waar het niet zonder hulp kan terugkeren. DGB wordt ondersteund door de waarde van de CO2-compensaties die het genereert en de intrinsieke waarde van de activa van de onderliggende grond waarin het investeert. De strategie van DGB is gericht op het volgende:

  • Lokaliseren en beveiligen van land
  • Beschermen en planten van bomen
  • Verifiëren en certificeren van koolstofcompensaties
  • Verkoop van koolstofcompensaties
  • Landbeheer