Desso, een toonaangevend bedrijf in tapijt en sportvelden (onderdeel van Tarkett Group), zal wederom aanwezig zijn tijdens de World Economic Forum Annual Meeting van 21-24 januari 2015 in Davos, Zwitserland om deel te nemen aan het debat over de toekomstige vorm van de wereldeconomie.

Remco Teulings, CEO van Desso en President van Tarkett EMEA, een wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, zal aanwezig zijn op de top waar op het hoogste niveau discussies zullen worden gevoerd over de vorderingen bij de circulaire economie.

Desso en Tarkett zijn aanhangers van de circulaire economie

Desso en Tarkett zijn aanhangers van de circulaire economie – het regeneratieve, duurzame model waarin goederen zijn ontworpen om te worden gerecycled, hergebruikt of opnieuw worden geproduceerd in een gesloten kringloop. Desso is lid van het bestuur van Project Mainstream van het World Economic Forum, een cross-industrieel samenwerkingsproject op zoek naar praktische routes om de verschuiving naar de circulaire economie te versnellen.

Volgens de Ellen MacArthur Foundation en McKinsey & Co kan de mondiale industrie maar liefst een biljoen dollar per jaar besparen door kostenbesparingen op materialen als gevolg van het overstappen op het circulaire model.

Onze CEO zal deelnemen als gespreksleider over de circulaire economie

Remco Teulings zal deelnemen als gespreksleider bij de nieuwste ‘Project mainstream’ sessie die wordt gehouden in Davos op zaterdag 24 januari. Daarnaast staat er een publieke discussie over de circulaire economie op de World Economic Forum agenda op woensdag 21 januari.

“We zijn verheugd te zien hoe de discussies over dit cruciale onderwerp worden opgepakt binnen het World Economic Forum”, zegt Remco Teulings. “Het helpt om nieuwe zakelijke en politieke leiders te betrekken en momentum te bouwen voor positieve verandering. In een wereld waar we een paar miljard nieuwe consumenten verwachten in opkomende markten, hebben we grote behoefte aan een model dat in staat is om aan deze vraag te voorzien binnen de mogelijkheden die de aarde biedt én op een manier die een positief effect heeft op het milieu.”

De jaarlijkse top van het World Economic Forum in Davos is een van de grootste bijeenkomsten van de wereld voor zakelijke en politieke leiders.

Sinds 2008 is Desso bezig met de transformatie van haar bedrijf aan de hand van de uitgangspunten van de circulaire economie en op basis van de Cradle to Cradle®- principes rond vijf belangrijke gebieden: de gezondheid van de toegepaste materialen, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, de zorg voor schoon water en sociale rechtvaardigheid.