Snackland Vlaamse Friet is klant geworden van Pure Energie voor 5 jaar. Door stroom af te nemen van Windpark De Hondtocht in Dronten, haalt Snackland hun groenste stroom rechtstreeks van het land.

”We hebben voor Pure Energie gekozen omdat Pure Energie zelf groene stroom opwekt in Nederland en zelfs aantoonbaar van welke windmolen. Gegarandeerd groen dus. Hier was ik naar op zoek.” Aldus Simon Ilcken, eigenaar van Snackland Vlaamse Friet.

Snackland bestaat al sinds 1980 en vindt het belangrijk om steeds verder te verduurzamen. In 2019 hebben zij al geïnvesteerd in een zwaardere elektrische installatie en een nieuwe elektrische bakwand omdat Simon vindt dat het verhaal helemaal moet kloppen.

”We gebruiken op deze manier veel minder gas. Het was nu ook tijd om te kijken naar waar onze stroom vandaan kwam.’’ Vertelt Simon. ”Ik kon bij Pure Energie zelf kiezen uit welke duurzame bron mijn stroom kwam. Ik wilde graag de groenste stroom via een windmolen die op een aardappelveld stond. Van weiland tot frietzak.’’

Met alle duurzame aanpassingen én de groenste stroom van Pure Energie kan Snackland Vlaamse Friet het assortiment zo duurzaam mogelijk bereiden.