De regering streeft naar een volledige circulaire economie in 2050. Een samenleving waar duurzaam wordt omgegaan met grondstoffen en reststromen. Ruim 30 jaar daarvoor, VANDAAG, wordt in de duurzame pleisterplaats De Groene Afslag in het hart van ’t Gooi door de circulaire voorloper MUD Jeans een winkel geopend waar nieuwe spijkerbroeken louter te leasen zijn.

Je kan de broek dragen onder de voorwaarde dat de jeans weer terugkomt naar de fabrikant. Daarna krijgt de broek een tweede leven als vintage jeans of wordt de katoenvezel opnieuw gebruikt voor nieuwe stof en nieuwe broeken. Een gesloten cirkel.

Het werkt eenvoudig. In de winkel hangen alle modellen. Pas jouw maat, kies een stof en uitvoering en sluit ter plekke een simpel leasecontractje af. De broek wordt de volgende dag bij je thuisbezorgd.

Je betaalt eenmalig een lidmaatschap van 29 en 12 maanden 7,50. Wil je daarna een nieuwe jeans, dan betaal je slechts 12 maanden 7,50. In de verpakking van de nieuwe kun je de oude regelrecht terugsturen. 

Mud Jeans biedt de mogelijkheid om bij hen geleaste broeken kosteloos te laten repareren. Door dit circulaire systeem van hergebruik, recycling en reparatie worden het verbruik van water en de CO2-uitstoot die samengaan met de reguliere productie van spijkerbroeken geminimaliseerd.