Donderdag 26 november is de finale van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020. Naast de vakkundige jury die drie winnaars aanwijst, bepaal jij wie er kans maakt op de publieksprijs. Vanaf 13 tot en met 25 november kun jij stemmen op een van de finalisten in drie categorieen Voedsel & landbouw, Circulaire economie & klimaat en Vitale gemeenschappen & zorg. SusPhos, FiliGrade en Leadax zijn de finalisten voor de categorie Circulaire economie & klimaat. Ful Foods, VanBoven en Rival Foods zijn de finalisten in de categorie Voedsel & Landbouw.

De vakjury kiest de drie winnaars. De jury zoekt daarvoor naar innovatieve oplossingen die er echt toe doen. Alle winnaars krijgen begeleiding, coaching en 20.000 euro vanuit de Rabobank. De kijkers van RTLZ kiezen uit de negen genomineerden een speciale publiekswinnaar. Deze winnaar krijgt  de publieksprijs: ondermeer een scale up scan ter waarde van 3.000 euro.

Meld je nu aan voor de uitzending, stel je vraag en bepaal mede de publiekswinnaar. RTL Z presentatrice Ann-Lynn Hamelink praat de avond aan elkaar. Naast haar in de studio zitten Herman Wijffels (oud-topman van de Rabobank) en Thalita Muusse (generatie expert) voor de kritische vragen.

In 1999 nam Herman Wijffels afscheid bij de Rabobank. Als afscheidscadeau kreeg hij een fonds aangeboden waarmee hij koos voor het stimuleren van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ontstond de Herman Wijffels Innovatieprijs, de voorloper van Rabo Duurzame Innovatieprijs.