De Bijenkorf stopt per 2020 met de verkoop van producten die zijn gemaakt van exotische huiden en scherpt hiermee zijn dierenwelzijnsbeleid aan. Dit is een volgende stap in het verduurzamen van het assortiment dat het warenhuis verkoopt. De Bijenkorf is al eerder gestopt met de verkoop van bont, angora en mohair.

Ninke Gijzel, Directeur Inkoop de Bijenkorf: “De Bijenkorf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. We stimuleren positieve veranderingen in de gehele productieketen, dierenwelzijn is hierin een belangrijk onderdeel. Vanaf 2020 verkoopt de Bijenkorf geen producten meer die gemaakt zijn van exotisch leer. Wij zijn van mening dat exotische huiden in deze tijd niet meer verantwoord zijn en dat er voldoende alternatieven worden aangeboden.”

In 2016 heeft de Bijenkorf het Convenant duurzame kleding en textiel ondertekend en een bijbehorend plan van aanpak opgesteld om concrete doelen te bereiken. Dit plan van aanpak is gericht op transparantie en verduurzaming van de kleding en textielketen. Hierbij richt de Bijenkorf zich op het verbeteren van arbeidsomstandigheden, milieu en dierenwelzijn.

Onder exotisch leer verstaat de Bijenkorf huiden afkomstig van dieren die niet voor de veeteelt en consumptie worden gehouden, zoals bijvoorbeeld huiden van reptielen, waar onder python, krokodillen, alligators en hagedissen.