CrickMeUp komt met een duurzame innovatie in sportvoeding: de krekelshake

Bron
CrickMeUp

De twee jonge ondernemers Afke en Hylke gingen op zoek naar een alternatief voor traditionele whey proteïne shakes (gemaakt van afroomsel van koemelk) met als doel voor ogen om de eiwittransitie te versnellen. Ze introduceren CrickMeUp:  een krekelshake voor duurzame sportvoeding. 

De belasting van de bio-industrie op ons milieu is namelijk erg groot. Zo scheidt een koe methaan (CH4) uit, dat als broekgas tot wel 25 keer meer belastend is voor onze ozonlaag dan CO2. Laatstgenoemde wordt overigens ook door onze planten opgenomen in tegenstelling tot methaan. 

Met het oog op de bevolkingsgroei moeten we naar verwachting in 2050 ongeveer 9,6 miljard monden voeden. Dit brengt een enorme belasting op onze zoetwaterreserves en landbouwgronden met zich mee. Volgens CrickMeUp bieden krekels een deel van de oplossing. Wist je bijvoorbeeld dat krekels:

  • 2,5 keer zoveel eiwit bevatten dan rundvlees? 
  • 10 keer meer vitamine B12 bevatten dan wilde zalm en 4 keer meer ijzer dan spinazie? 
  • 95% minder water, 85% minder voer en 90% minder land nodig hebben dan traditionele boerderijdieren zoals kippen, runderen en varkens?

CrickMeUp wil voor iedereen de stap naar het consumeren van insecten zo laagdrempelig mogelijk maken en ontwikkelde daarom een handzame, gezonde shake vol eiwitten, ijzer, vitamine B6 en B12: de krekelshake. Verpakt in een composteerbare verpakking laten zij iedereen met een actieve levensstijl kennis maken met hun krekelshakes. Onder de noemer “Revolution in Nutrition” timmeren zij nu op de Nederlandse markt aan de weg.

Share Button