Corbion werkt aan nieuwe duurzame verzorgingsproducten

Corbion werkt samen met DuPont Tate & Lyle Bio Products, Inolex en ACT Solutions aan het maken van een reeks persoonlijke verzorgingsproducten die tot 100 procent op basis van natuurlijke ingrediënten zijn. 

Voor makers van persoonlijke verzorgingsproducten is de cruciale uitdaging om enerzijds de marketingbeloftes waar te maken, dat het gaat om een natuurlijk en duurzaam product, terwijl anderzijds de werking en veiligheid voor consumenten niet in het gedrang mogen komen.

Veel claims over de natuurlijkheid van producten zijn niet gesteund door een gecertificeerde inhoud, stelt Corbion. De nieuwe samenwerking kan verzorgingsproducten ontwikkelen met formules die aantoonbaar goed werken en veel natuurlijke stof bevatten.

Het is niet langer nodig te kiezen tussen resultaat en duurzaamheid bij de selectie van ingrediënten“, zegt directeur Steve Hurff van DuPont Tate & Lyle Bio Products.

De bedrijven zijn komende dagen met stands aanwezig op een bijeenkomst in New York waar ze vijftien nieuwe gecertificeerde producten aan bezoekers presenteren. Geïnteresseerden kunnen ze daar ook al uitproberen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Share Button