Conimex lanceert mini-docu over duurzame kroepoek

Conimex (Unilever) heeft een mini-docu gelanceerd over duurzame kroepoek. In de docu wordt de aandacht die wordt gegeven aan duurzaamheid toegelicht bij de grondstoffen (garnalen en cassave) en de productie van de kroepoek zelf.

Conimex garnalen kroepoek wordt gemaakt van garnalen afkomstig uit de Indonesische koraaldriehoek. In dit prachtige gebied met een enorme biodiversiteit van vis en koraal, leven duizenden vissers van de visserij. Helaas staat het milieu in dit gebied onder druk.

Om de toekomst van de vissers, het milieu en de kroepoek te garanderen werkt Conimex aan het stap voor stap verduurzamen van de garnalenvangst. Zo worden onder andere het gebruik van betere netten gestimuleerd die alleen volwassen garnalen vangen en zo overbevissing voorkomen en die het koraal in tact houden.

Het belangrijkste ingrediënt van onze cassave kroepoek is verse cassave, de eetbare wortel van de cassaveplant. Dit wordt al jaren verbouwd in Bogor op Java. Deze verse cassave is vanaf mei afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen! Dit houdt in dat onze cassave volgens strenge richtlijnen geteeld moet worden. Denk aan verantwoorde teelmethoden, goede arbeidsomstandigheden voor de boeren en mensen die op het land werken.

Share Button