ClearCircle lanceert duurzame schoonmaakmiddelenlijn met baanbrekend circulair verpakkingsconcept

Vandaag introduceert ClearCircle een afbreekbare schoonmaakmiddelenlijn in een ‘Bag in Box’, een innovatief verpakkingsconcept. Het nieuwe Nederlandse schoonmaakmiddelenmerk biedt als eerste in Europa een volledig circulair retourprogramma voor de professionele werkomgeving. De verpakkingen worden na gebruik opgehaald, optimaal hergebruikt en in eigen beheer verwerkt tot nieuwe ClearCircle producten zoals doseerapparatuur.

Zorgeloos duurzaam schoonmaken

Medewerkers van ClearCircle bezorgen de schoonmaakmiddelen direct aan de klant, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen retour. Via een innovatief proces worden de verpakkingen tot wel acht keer hergebruikt, recycled en uiteindelijk verwerkt tot doseerkubussen en andere relevante producten. Het ‘Bag in Box’ retourprogramma bespaart klanten niet alleen tijd, maar ook transport- en afvalverwerkingskosten. Bovendien verlaagt het hun CO2 uitstoot.

De verpakkingen bestaan voor 81 procent uit rietsuiker en worden 85 procent kleiner na gebruik doordat ze vacuüm zuigen. Een gebruiksvriendelijke app geeft klanten real time inzicht in onder andere hun voorraad en de gerealiseerde afvalreductie. Dankzij deze full-service dienstverlening kunnen bedrijven voortaan zorgeloos hun werkomgeving schoon houden en bovendien een bijdrage leveren aan een schonere wereld.

Plastic afvalberg

Jaarlijks wordt er in Europa ruim 25 miljoen ton aan plastic afval geproduceerd. “Wij hebben ons ‘Bag in Box’ retourprogramma ontwikkeld om bij te dragen aan een oplossing hiervoor en het onze klanten makkelijk te maken om de plastic afvalberg te verkleinen”, zegt Roland Aartsen, oprichter en mede-eigenaar van ClearCircle. “Voor een doseerkubus worden gemiddeld 12 verpakkingen van 3 liter hergebruikt.” Het bedrijf richt zich met name op grootverbruikers van schoonmaakmiddelen zoals horeca, zorginstellingen en overheidsinstellingen.

KNVB Campus gebruiker van het eerste uur

Het trainingscentrum op de KNVB Campus in Zeist is een van de eerste gebruikers van de ClearCircle producten. “In onze professionele keuken is ‘schoon’ op alle niveaus belangrijk”, zegt Jacco Rozenberg, Service en Keuken Chef van het KNVB opleidingscentrum waar zowel sporters als het bedrijfsleven vergaderen, eten en drinken. “Niet alleen een brandschone keuken, maar vooral ook de wijze waarop we de keuken schoonmaken. Wij zijn dan ook erg blij met het circulaire schoonmaakconcept van ClearCircle dat ons volledig ontzorgt en ons bovendien helpt om ons afval en onze footprint te reduceren.”

Roland Aartsen van ClearCircle voegt toe: “Wij zijn erg blij met KNVB Campus als klant van het eerste uur. Met ons ‘Bag in Box’ retourprogramma spelen wij in op de groeiende vraag van organisaties naar duurzame en circulaire oplossingen.”

Roland Aartsen en Wilco de Kwant van ClearCircle 

Over ClearCircle

ClearCircle is een Nederlands bedrijf dat een compleet circulair pakket duurzame en afbreekbare schoonmaakmiddelen voor de professionele werkomgeving ontwikkelt en produceert. Als eerste en enige in Europa biedt het bedrijf een innovatief circulair ‘Bag in Box’ retourprogramma. Medewerkers leveren de producten rechtstreeks aan de klant, vullen de voorraad automatisch aan en halen na gebruik de duurzame verpakkingen weer op. Via een uniek ‘upcycle’ proces worden de verpakkingen na optimaal hergebruik verwerkt tot nieuwe relevante producten zoals sproeiflacons en werkvloeren. Deze full-service dienstverlening bespaart de klant tijd én kosten en maakt duurzaam schoonmaken gemakkelijk.

Share Button