Chrysal is sinds 1949 marktleider in bloemenvoedingsproducten en zet de standaard voor duurzaamheid in de branche als meest duurzame partner. Chrysal introduceert een nieuwe bio based bloemenvoeding, waarmee het bedrijf de volgende stap op het gebied van duurzaamheid zet. Vanaf nu is de 99% bio based bloemenvoeding beschikbaar in al haar duurzame verpakkingen. Met bio based snijbloemenvoeding vergroot het bedrijf het gebruik van hernieuwbare biologische hulpbronnen.

Vorig jaar heeft Chrysal een complete lijn duurzame verpakkingen geïntroduceerd, bestaande uit het papieren, het recyclebare plastic en de composteerbare sachets. Vanaf 10 maart 2021 bevatten alle duurzame sachets 99% bio based bloemenvoeding. Alle bio based ingrediënten in de bloemenvoeding zijn afkomstig van biologisch hernieuwbare bronnen, zoals planten. Het draagt ​​bij aan het doel om in 2040 100% circulair te zijn. “Met bio based snijbloemenvoeding zetten we een nieuwe belangrijke stap in ons duurzaamheidsaanbod en in het behalen van duurzaamheidsdoelen samen met onze partners  en klanten”, aldus Peter Vriends, CEO van Chrysal International.’

“Bij het ontwikkelen van de nieuwe bio based bloemenvoeding hebben we geen concessie gedaan op onze toewijding om klanten de allerbeste kwaliteitsproducten te bieden. Onze bio based bloemenvoeding bevat alle voedingsstoffen voor een volledige bloemontwikkeling. Zo blijven bloemen langer mooi en kunnen uw klanten tot 60% langer van hun bloemen genieten.”

“Duurzaamheid is een onderdeel van wie we zijn en hoe we werken. Het is belangrijk om onze impact op het milieu te kennen, een zorgzame werkplek voor onze medewerkers te creëren en een meerwaarde te bieden aan de duurzaamheidsambitie van onze klanten. We willen klimaatneutraal zijn in 2030 en volledig circulair in 2040. We zetten de norm voor duurzaamheid in onze branche.”

Chrysal Cares, helping nature together.