Cateraar Appèl introduceert ‘Plant Power’: een nieuw foodconcept dat gasten laat zien dat een stukje vlees of vis niet altijd nodig is. Gasten genieten van heerlijke vegetarische en zelfs volledig plantaardige gerechten. Dit concept is onderdeel van een aantal initiatieven die de cateraar neemt om het assortiment te verduurzamen.

Beste foodbeleving

Appèl gelooft dat ze alleen de allerbeste foodbeleving kan realiseren als deze direct bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van haar gasten en medewerkers, de samenleving en het milieu. Cecile Theunissen, MVO manager bij Appèl: “Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Door vegetarische en plantaardige voeding te stimuleren in onze restaurants leveren we als cateraar onze grootste bijdrage aan de wereld. Het grootste verschil kun je maken door minder vlees, vis of andere dierlijke producten te eten.”

Ti Ta Tofu

Speciaal voor deze inspiratieweek heeft Appèl een aantal nieuwe gerechten ontwikkeld, zoals kleurrijke groentebroodjes met scrambled tofu (Ti Ta Tofu), vegan flammkuchen, toast met groentespread en bospaddenstoelen en een heerlijke zeewiersalade. “Gasten reageren positief. We merken dat sommige gasten plantaardig eten vaak met ‘niet lekker’ associëren. Door enthousiaste uitleg van onze medewerkers en een speciale proeftafel waren ook zij overtuigd, ze vonden het heerlijk en voor herhaling vatbaar”,  aldus Cecile.

Duurzaam voedselsysteem

Plant Power past in de visie van Appèl: een duurzamer voedselsysteem. Samen met producenten en aanbieders werkt de cateraar aan deze visie als lid van de Green Protein Alliance. Alle leden van dit samenwerkingsverband willen zorgen voor een groter aandeel plantaardig eiwit op het bord van consumenten. “Plant Power is onderdeel van een aantal stappen die wij nemen om ons aanbod te verduurzamen. Zo zijn wij gestopt met het inkopen van plastic rietjes, introduceren we binnenkort een duurzame koffiebeker, verduurzamen we ons verpakkingsmateriaal en disposables en starten we zeer binnenkort een samenwerking om voedselverspilling te voorkomen”, aldus Cecile.