Vanaf 8 april kunnen klanten in de nieuwe Bristol Zaandam-vestiging niet alleen terecht voor de nieuwste collecties, maar ook voor tweedehands items: pre-loved merksneakers van WEAR. Unieke tweedehands sneakers die betaalbaar, duurzaam én voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Betaalbare duurzaamheid

Met deze exclusieve collab wordt duurzame mode voor een grote groep consumenten eindelijk bereikbaar en zijn sneakermerken zoals Nike, Adidas, New Balance, Puma, etc. voor iedereen binnen handbereik. Bristol en WEAR hebben de handen ineengeslagen omdat duurzame mode voor iedereen toegankelijk moet zijn. Aan een paar pre-loved WEAR-sneakers hangt dan ook een vriendelijk prijskaartje: vanaf €29,95 tot €59,95. Toffe betaalbare merksneakers, die bijdragen aan een duurzame en circulaire toekomst; dat is waar deze samenwerking om draait. Hiermee zet Bristol een belangrijke stap in de missie naar een meer sustainable bedrijfsvoering.

WEAR is opgericht door Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, twee sneaker lovers met een passie voor duurzaam ondernemen. Met WEAR geven zij sneakers een tweede leven en dragen op deze manier bij aan een duurzame productieketen en een schonere, inclusievere economie. Bij WEAR werken mensen met ‘onbenut arbeidspotentieel’; zij komen iets moeilijker dan gewoonlijk aan een baan.

“Door onze samenwerking met WEAR kunnen we iets heel unieks realiseren. Pre-loved sneakers zijn een van de duurzaamste keuzes als het op schoenen aankomt, want er hoeven geen nieuwe schoenen gemaakt te worden. Bovendien is de prijs van een paar WEAR-sneakers voor een breed publiek toegankelijk; duurzaamheid die niet duur is dus. Dit project is een stap in de goede richting en dat we het samen met jonge, Nederlandse ondernemers kunnen doen, maakt het nóg mooier.” ​ – Elise Vanaudenhove, CEO Bristol

Een perfecte match

Tweedehands WEAR-sneakers zijn volledig gereinigd en voorzien van een nieuwe binnenzool. Door sneakers een tweede leven te geven, wordt de CO2-uitstoot verminderd en de fashion afvalberg kleiner. Een missie waar Bristol volledig achter staat. De samenwerking is voor beide partijen een experiment, maar wel één met enorme potentie. “Als we merken dat onze klanten hier blij van worden, sluiten we niet uit dat we dit bij meer winkels gaan introduceren. We hebben immers meer dan 200 winkels in Nederland en België”, aldus Elise Vanaudenhove. Lorenzo van Galen, co-founder WEAR voegt daaraan toe: ”Voor ons is dit nu al een hele mooie stap en als dit succesvol uitpakt, is dat een belangrijke bevestiging. Het zou een grote impact kunnen hebben op de groei van WEAR.”

De WEAR pre-loved sneaker-collectie is vanaf heden verkrijgbaar in Bristol Zaandam. Sneakers zijn beschikbaar vanaf maat 36 t/m maat 46. De prijs start bij €29,95 tot max. €59,95.