WIJ SLOPEN NIET, WIJ OOGSTEN! De introductie van urban mining in Nederland

Auteur(s): Eric Schoones, Michel Baars
Publicatie: december 2021
Prijs: € 24,95
Taal: Nederlands

Bestel nu online rechtstreeks bij de uitgever.

In Wij slopen niet, wij oogsten! beschrijft Eric Schoones de eerste vijf jaar van New Horizon waarmee oprichter en CEO Michel Baars urban mining tot een factor van betekenis maakte in de bouw- en sloopwereld.
Aan de hand van een groot aantal projecten uit de praktijk wordt duidelijk hoe New Horizon een behoudende sector in beweging weet te krijgen in de transitie naar een circulaire en klimaatneutrale toekomst.

Met onder andere gedurfde en innovatieve verbindingen, risicodragend aannemen en onvoorwaardelijk kennis delen in nieuwe samenwerkingsvormen, schept New Horizon samen met een collectief van koplopers een nieuw speelveld.

Daarmee leest het boek als een verzameling universele managementlessen, een unieke aanpak die ook in andere sectoren toepassing zou kunnen vinden, als een concrete strategie op weg naar een nieuwe realiteit. Systeemverandering in de praktijk.

Het is de kracht van doen! Laat je inspireren door Wij slopen niet, wij oogsten! en proef het plezier en het avontuur van circulair ondernemen.